زعفران و خواص آن

مطلب را به اشتراک بگذارید

زعفران و خواص آن

یکی از گران ترین چاشنی های جهان، زعفران است که از کلاله خشک شده گل زعفران بدست می آید و نام هندی آن کومکوماپو (Kumkumapoo) است.

برای تولید پنجاه گرم ادویه زعفران، هشتاد هزار شکوفه زعفران لازم است. زعفران عمدتاً با دست کشت و برداشت می شود. به دلیل استفاده از نیروی  کارگری زیاد در برداشت زعفران، این محصول یکی از گران ترین چاشنی های جهان محسوب می شود. کلاله های زعفران نیز برای ساخت  دارو مورد استفاده قرار می گیرد.

این چاشنی به عنوان ادویه طلائی شناخته می شود زیرا در پخت و پز، نه تنها غذا را خوش رنگ و معطر می کند بلکه طعم فوق العاده ای نیز به غذا می دهد و همچنین برای سلامتی نیز مفید است. زعفران از زمان های قدیم به عنوان دارو استفاده می شده است.
در بخش تولید، از عصاره زعفران در تهیه عطر و در رنگ کردن لباس استفاده می شود.
عصاره زعفران
زعفران حاوی عناصر سودمندی مانند لیکوپن (Lycopene)، بتاکاروتن (Beta carotene) و انواع کاروتنوئیدها (carotenoid) است.
عصاره زعفران، کروستین (crocetin) نوعی کاروتینوئید است که اکثر مزایای زعفران از جمله خاصیت ضد سرطانی آن به علت وجود همین ماده است.
ساختار شیمیائی کروستین (crocetin)، کروسین (crocin) نام دارد که باعث ایجاد رنگ زعفران می شود.
کروستین (crocetin) خستگی فیزیکی را کاهش می دهد.
کروستین (crocetin) همچنین باعث افزایش انتقال اکسیژن از طریق پلاسما و دیگر مایعات به ریه ها می گردد.
این ماده باعث بهبود تصلب شرائین و آرتروز می شود و باعث مهار تومور پوست نیز می گردد.
کروستین (crocetin)، برای افرادی که از اختلالا ت در سلول های عصبی و حافظه رنج می برند نیز سودمند است.
عصاره زعفران باعث کاهش کلسترول و تری گلیسیرید می شود.
زعفران را چگونه مصرف کنیم ؟ 
زعفران برای بهتر شدن طعم و بوی بسیاری از غذاها استفاده می شود. شما می توانید برای بهتر شدن رنگ پوست خود، مقدار کمی زعفران را به شیر مصرفی روزانه خود اضافه کنید، البته در صورتی که دارنده گروه خون  O و A هستید، می توانید آن را با ماست مخلوط کرده و مصرف نمائید.
چگونه زعفران را انتخاب کنیم ؟ 
زعفران بسیار گران است و انواع تقلبی آن نیز فراوان یافت می شود. برای انتخاب زعفران خالص، مقداری از آن را در شیر یا آب گرم بریزید. اگر نوشیدنی شما فوراً رنگی شد، زعفران تقلبی است.
حداقل چند دقیقه طول می کشد تا رنگ قرمز طلائی و عطر آن مشخص شود.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *