دیابت و بارداری

مطلب را به اشتراک بگذارید

دیابت و بارداری

بالا رفتن سطح قند خون برای اولین بار در دوران بارداری امری شایع در میان بانوان است که جای نگرانی ندارد چرا که بعد از تولد نوزاد به حالت عادی باز می گردد. البته این امر ممکن است مشکلاتی برای شما و جنین به وجود بیاورد. به طور مثال ممکن است جنین رشد بیش از اندازه ای داشته و تولد آن را با مشکل مواجه می کند و یا با سطح قند خون بسیار پایین متولد شود.

البته اکثر بانوان با کنترل و درمان قند خون می توانند در سلامت کامل، زایمان داشته باشند. بانوانی که در دوران بارداری از سطح قند خون بالایی برخوردار بوده اند، نسبت به سایرین، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری دیابت نوع دوم هستند که با کنترل وزن، اتخاذ رژیم غذایی مناسب گروه خون و بالا بردن فعالیت فیزیکی می توانند از ابتلا به دیابت پیشگیری گنند.

اما چه چیزی باعث دیابت در دوران بارداری می شود؟

غده پانکراس (لوزالمعده) هورمون هایی به نام انسولین، که باعث جذب و سوزاندن قندهای دریافتی هستند، تولید می کند که در حفظ سطح قند خون در محدوده ایمن (بین ۷۰ تا ۱۳۰ میلیگرم در یکدهم لیتر) بسیار مؤثر است.

در دوران بارداری مشیمه (عضوی در رحم پستانداران که از طریق بند ناف، جنین را حفظ و تغذیه می کند) هورمون هایی تولید می کند که باعث اختلال در کار انسولین می شود و به آن مقاومت در برابر انسولین می گویند. پس وقتی که غده پانکراس در زنان باردار نتواند انسولین کافی تولید کند، باعث بالا رفتن قند خون از حد استاندارد خواهد شد.

این بیماری شاید نشانه های خاصی از خود نداشته باشد و شما می توانید با انجام آزمایش های دوره ای طی دوران بارداری از سلامتیتان آگاه شوید.

اما در برخی موارد نشانه هایی چون تشنگی، تکرار ادرار، گرسنگی بیش از حد و تاری دید مشاهده شده که در این صورت حتماً بایستی به پزشک خود مراجعه و تست قند خون را انجام دهید.

نشانه های این بیماری معمولاً بین هفته های ۲۴ ام تا ۲۸ ام بروز می کنند که با انجام تست مقاومت در برابر گلوکز خوراکی، قابل تشخیص هستند.

این تست اکثراً در میان بانوانی انجام می شود که در دوران بارداری قبلی خود، سطح قند خون بالایی داشته اند، وزن فرزندشان موقع تولد بیش از ۴ کیلوگرم بوده است و یا اضافه وزن داشته و زیر ۲۵ سال دارند.

بانوان عزیز می توانند با تغییر الگوی غذایی و انجام فعالیت های فیزیکی منظم از این بیماری و یا حتی ابتلا به دیابت نوع دوم پیشگیری کنند (بهترین الگوی غذایی برای دوران قبل از بارداری، حاملگی و شیر دهی، پیروی از رژیم غذایی ویژه گروه خونی می باشد).

عضو اینستاگرام ما شوید (oab_food) و اخبار تحقیقات پزشکی روز جهان را دریافت کنید.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

رایس کیک چند غله

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *