دست پیچ کلم لبنانی

مطلب را به اشتراک بگذارید

مواد لازم‎: ‎

کلم پیچ سفید …………………………‏ ۱ عدد

گوشت چرخ‌کرده ………………………‏ ۳۵۰ گرم

برنج خام ………………………………. ۱ پیمانه

لیموترش ………………………………. ‏۴ عدد

سیر پوست گرفته ‏شده …………….. ‏۲۰ حبه

روغن زیتون …………………………… ‏۳ قاشق غذاخوری

ادویه مخلوط ………………………….‏ ۱ الی ۲ قاشق چای‌خوری

نمک ………………………………….. به مقدار لازم

 

طرز تهیه ‏‎:‎

‎ابتدا برگ‌های رویی کلم را جدا کنید و دور بیاندازید و کلم درسته را خوب بشوئید. سپس برای جدا کردن برگ‌های ‏کلم کل آن را ‏به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه در یک ظرف آب جوش روی حرارت قرار دهید تا آب جوش روی کلم را ‏بگیرد‎.‎

‎بعد از اینکه برگ‌ها از هم جدا شدند به آرامی با یک چنگال کلم را پایین نگه دارید و با چنگال دیگری برگ‌ها را ‏به آرامی جدا ‏کنید تا برگ‌ها کامل باقی بمانند و تکه تکه نشوند. در این هنگام سعی کنید ۱ یا ۲ برگ را رول کنید ‏اگر به اندازه کافی نرم و قابل ‏رول شدن بودند بقیه برگ‌ها را جدا کنید و در غیر این‌صورت اجازه دهید تا کمی ‏دیگر در آب جوش پخته شوند‎.‎

‎برگ‌های جدا شده را در صافی قرار دهید. به خاطر داشته باشید برگ‌های کلم را هنگامی که خام است جدا نکنید ‏چون بسیار ترد و ‏شکننده هستند و پاره می‌شوند‎.‎

‎یک قابلمه آب و ۱ قاشق غذاخوری نمک روی شعله قرار می‌دهیم وقتی آب جوش آمد برنج را داخل آن می‌ریزیم و ‏حدود ۵ دقیقه ‏صبر می‌کنیم تا برنج کمی از بیرون پخته و از داخل خام باشد. سپس برنج را در صافی می‌ریزیم تا ‏آب آن برود و کنار می‌گذاریم. ‏‏(به اصطلاح برنج را آبکش می‌کنیم)‏

‎گوشت چرخ شده، برنج آبکش‌شده، ۱ قاشق مرباخوری از ادویه مخلوط عربی، ‏‎½ قاشق چای‌خوری نمک را به ‏خوبی با هم ‏مخلوط نمایید و کناری قرار دهید‎.‎

‎برگ‌های کلم را روی تخته آشپزی قرار دهید و در صورتی‌که ساقه کلم ضخیم است آن را ببرید و ۱ تا ۲ قاشق ‏غذاخوری از ‏مخلوط گوشت را یک سمت آن به صورت خطی قرار دهید و بالا و پائین برگ را روی گوشت قرار ‏داده و در راستای خطی که ‏گوشت را قرار دارد برگ کلم را با دقت و به‌صورت فشرده رول کنید‎.‎

‎رول‌هایی را که آماده کردید در کنار هم کف قابلمه بچینید و بین ردیف‌ها سیرهای اسلایس شده قرار دهید و به ‏همین ترتیب ‏ردیف‌های بعدی را بچینید. دقت کنید که برگ‌های سبزتر را که بیشتر نیاز به پختن دارند در کف ‏ظرف قرار دهید زیرا آنها برای ‏نرم شدن و پختن به دمای بیشتری نیاز دارند‎.‎

‎‎۱۰‎تا ۱۵ حبه سیر رنده شده یا له شده را با ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون تفت دهید تا بوی سیر بلند شود‎.‎

‎آب ۴ عدد لیموترش را بگیرید و با ۴ پیمانه آب و ۱ قاشق مرباخوری نمک مخلوط کنید و این مخلوط را در سیر ‏تفت داده شده ‏بریزید. این سس را در قابلمه بریزید تا روی دلمه‌ها را بگیرد و اگر تا سطح بالای آنها نمی‌آید مقداری ‏آب به آن اضافه کنید. ظر ‏ف را به آرامی به طرفین تکان دهید تا سس تمام دلمه‌ها را آغشته کند‎.‎

‎یک بشقاب کوچکتر از قابلمه را که داخل آن برود برعکس روی سطح دلمه‌ها قرار دهید تا در هنگام پخت دست‌پیچ ‏ها باز نشوند. ‏در قابلمه را بگذارید و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه روی شعله زیاد قرار دهید تا سس بجوش آید‎.‎

‎سپس شعله را بسیار کم کنید و اجازه دهید تا غذا به مدت ۱ تا ۱٫۵ ساعت بپزد. توجه کنید که این زمان ممکن است ‏متفاوت باشد و ‏باید کلم‌ها کاملاً نرم و پخته شوند. باید مقداری از سس کف ظرف باقی بماند و اجازه ندهید تا کاملاً ‏تبخیر شود‎.‎

‎این غذا را داغ سرو کنید. برای سرو این غذا می‌توانید مقداری آبلیموی تازه و ماست یونانی با آن همراه کنید‎.‎

البته تمام مواد غذایی باید بر اساس گروه خون انتخاب شوند. بطور مثال: مصرف برنج برای دارندگان گروه خونی O بلامانع، و برای سه گروه خونی دیگر سودمند میباشد.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

رایس کیک چند غله

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *