حنجره و تارهای صوتی

مطلب را به اشتراک بگذارید

حنجره و تارهای صوتی ما می‌توانند تحت تاثیر تغذیه و غذاهایی که می‌خوریم قرار بگیرند، اما برای درک بیشتر آسیب‌های احتمالی و نحوه پیشگیری و درمان آنها بهتر است که با ساختار حنجره آشنا شویم. حنجره بخشی از مسیر عبور هوا در گلو است که عقب زبان و در مجرای ورودی نای قرار دارد. در حنجره تعدادی تار یا طناب صوتی وجود دارد که ارتعاش آنها بوسیله هوای بازدم باعث تولید صدا می‌شود. تارهای صوتی مهم‌ترین عامل تولید صدا در انسان هستند.  گاهی اوقات به حنجره، جعبه صوتی نیز گفته می‌شود زیرا تارهای صوتی در آن‌جا قرار دارند. ماهیچه‌های حنجره تارهای صوتی را کشیده یا شل می‌کنند. وقتی که نفس می‌کشیم تارهای صوتی‌مان را شل می‌کنیم در نتیجه روزنه‌ای به شکل هفت به وجود می‌آید که هوا از آن عبور می‌کند. هنگامی‌ که صحبت می‌کنیم، تارهای صوتی‌مان به وسیله ماهیچه‌های متصل به آن منقبض می‌شوند، در نتیجه این روزنه تنگ می‌شود. هنگامی‌که هوا از شش به طرف حنجره عبور می‌کند، تارهای صوتی کشیده شده را به ارتعاش در می‌آورد و در نتیجه صدا ایجاد می‌شود. هر چه تارها بیش‌تر کشیده شوند، اصوات ریزتری تولید می‌شود و هر چه بیش‌تر تارها شل باشند اصوات بم‌تری تولید می‌شود. هنگامی‌که به اختلالات صوتی مبتلا می‌شویم در واقع زیر و بمی، بلندی و کیفیت صدا آسیب می‌بیند.
عوامل آسیب رسان به حنجره و تارهای صوتی
برخی از مواد خوراکی و غذایی می‌توانند بر صدای ما اثر منفی داشته باشند به عنوان مثال کافئین و مشتقات آن باعث تحریک سیستم عصبی و بروز ناهنجاری‌هایی در صدای ما می‌شود، شکلات نیز با خشک کردن مخاط حنجره برای صدا و حنجره نامناسب است، آجیل، فلفل‌های تند و مواد محرک مشابه هم به علت اثر تحریک کنندگی برای صدا مناسب نیستند. حساسیت‌های غذایی می‌توانند سبب بروز آفت در دهان یا التهاب حساسیتی بینی شده و بر صدا و تکلم اثر سوء بگذارند. رفتارهای غلط صوتی، استعمال دخانیات، استفاده از مواد الکلی، تغذیه نامناسب، بیماری‌های معده، آلرژی، خوردن چای داغ و آب سرد و مواد غذایی حساسیت‌زا مثل سیر، ادویه‌جات، فلفل، ترشیجات، غذاهای چرب و سرخ شده و هر ماده دیگری که شما به آن حساسیت دارید، باعث بوجود آمدن اختلالات صوتی و تشدید آن می‌شوند.
درمان غذایی حنجره آسیب دیده
در صورتی که به علت سرماخوردگی و عفونت، فریاد زدن با صدای بلند و یا انجام جراحی‌های حلق و حنجره دچار آسیب تارهای صوتی شدید می‌توانید از شربت عسل و آبلیمو جهت کاهش گرفتگی صدا و بهبود درد گلو کمک بگیرید؛ به عبارت دیگر یک قاشق عسل را در یک لیوان آب داغ حل کرده و بعد از چند دقیقه چند قطره آبلیمو به آن اضافه کنید، بدیهی است استفاده از عسل طبیعی و لیموی تازه، اثرات بهتری را به دنبال خواهد داشت. در برخی موارد نیز می‌توانید مقداری نشاسته را در آب یا شیر سرد حل کرده  و بعد از گرم کردن مخلوط و افزودن مقدار کمی‌ شکر و نوشیدن، گرفتگی صدا و گلودرد را بهبود ببخشید. به یاد داشته باشید استرس در کنار تمام آثار مخربی که بر بدن دارد، بر حنجره و تارهای صوتی نیز اثر کرده و سبب گرفتگی صدا می‌شود. سعی کنید تا حد امکان از استرس دوری کنید. گیاهان دارویی و دم کرده آنها نیز می‌تواند در درمان گرفتگی صدا کمک‌کننده باشد؛ دم‌کرده پنیرک، دم‌کرده ختمی‌، آدونیس بهاره، ریحان، پونه و پیاز برای درمان آسم، گرفتگی صدا، سرفه، زکام و برونشیت کاربرد دارند. نوشیدن آب هویج با شیر، سوپ یا شربت تره، دم کرده جعفری، جوشانده تمشک (۲۰ تا ۵۰ گرم گل یا برگ تمشک در یک لیتر آب)، جوشانده به دانه (۳۰ گرم به دانه در نیم لیتر آب) و جوشانده انجیر (۴۰ تا ۱۲۰ گرم انجیر در یک لیتر آب) نیز می‌تواند در ترمیم تارهای صوتی آسیب دیده و بهبود صدای شما موثر باشد.
محافظت از حنجره با غذاها
براى پیشگیری از آسیب حنجره باید از خوردن بعضى از خوراکى‌ها مانند انواع ترشى‌ها، سرخ کردنى‌ها، چاى پررنگ، آب سرد، بستنى و این قبیل مواد غذایى خوددارى نمود. چون خوردن این مواد غذایی به مرور زمان باعث تحلیل رفتن قواى حنجره و ضعیف شدن صدا مى‌شود و اثر منفی این عوامل بر حنجره آسیب دیده بیشتر از حنجره یک فرد سالم است. اگر در اثر سرماخوردگی صدای شما گرفته است، می‌توانید برای رفع آن از آب سیب کمک بگیرید. هم‌چنین آب سیب، گلابی، هندوانه، و هلو برای صدای شما نقش محافظت کننده دارد.  برای محافظت از صدای خود نسبت به هرگونه عفونت در گوش، دهان، دندان و لثه‌ها حساس باشید، درمان سریع و قطعی این عفونت‌ها زیر نظر پزشک متخصص مانع از آسیب به صدا و حنجره می‌شود. افراد درگیر با بیماری آسم نیز می‌توانند با کنترل دقیق داروها و پرهیز از انجام کارهای سنگین، از وارد شدن آسیب به حنجره و تارهای صوتی ممانعت کنند. در دوران سرماخوردگی برای بهبود سریع علائم صوتی از مکمل روی و ویتامین C کمک بگیرید تا آسیب‌های صوتی سریعا جبران گردند. سیگار کشیدن نیز نه تنها بر متابولیسم موادمغذی تاثیر منفی دارد بلکه بر حنجره و تارهای صوتی نیز تاثیر سوء می‌گذارد، برای برخورداری از صدای سالم‌تر از سیگار بپرهیزید.

همچنین برای پیشگیری از سرطان حنجره و محافظت از تارهای صوتی از سبزی‌هایی همچون فلفل دلمه‌ای، کلم پیچ، گوجه‌فرنگی و اسفناج به علت داشتن آنتی‌اکسیدان بسیار بهره ببرید. سبزی‌های سبز برگ سرشار از ویتامین C و سبزی‌های زرد یا نارنجی یا قرمز سرشار از بتاکاروتن، پیش‌ساز ویتامین A، هستند که همگی برای محافظت از حنجره مناسبند. به طور کلی استفاده از سبزی‌ها به میزان۳ تا ۵ واحد در روز مناسب است. همچنین اسفناج و گوجه‌فرنگی را در برنامه روزانه خود بگنجانید، این سبزیجات حاوی ویتامین E هستند، که این ویتامین برای کارآیی بهتر دیگر ویتامین‌ها به ویژه ویتامین C اهمیت زیادی دارد و اثر آن در جلوگیری از سرطان شناخته شده است. ویتامین E اثر حفاظتی بر روی ریه‌ها در مقابل آلودگی هوا دارد.

فلفل دلمه ای برای  دارندگان گروه های خونی A و AB مضر می باشد اما استفاده از آن برای دارندگان گروه های خونی O  و B سودمند می باشد.

گوجه فرنگی برای دارندگان گروه های خونی A  و B مضر می باشد اما استفاده از آن برای دارندگان گروه های خونی O و AB  بلامانع است.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *