جو دوسر پرک درشت

جو-دوسر-پرک-درشت

مطلب را به اشتراک بگذارید

جو دوسر پرک درشت (Large Oatmeal) چیست؟

تمام خواص این غله را در این مطلب برای شما توضیح خواهیم داد.

با ما همراه باشید.

 

جو دوسر پرک درشت OAB

جو دوسر پرک درشت (Large Oatmeal) چیست؟

نام علمی (جو دوسر Avena sativa)، غله ای رژیمی، از خانواده گندمیان است. سلطان فیبر غلات محسوب می شود و کاملاً با جو معمولی (Barley) متفاوت است. نام فارسی جو دوسر، یولاف است. منبع خوبی از انرژی، پروتئین و مواد مغذی برای انسان، مخصوصاً کودکان و ورزشکاران و افرادی است که می خواهند لاغر شوند. مصرف روزانه یک کاسه جو دوسر، انرژی و استقامت مورد نیاز بدن در طول روز را تأمین می کند.

جو دوسر پرک درشت، غله ای است رژیمی، با فیبر بالا و حاوی آنتی اکسیدان های قوی و ویتامین هایی اعم از B و E و املاح معدنی. فیبر این غله رژیمی به دو صورت محلول و نامحلول است. بر خلاف غلات دیگر، فاقد گلوتن می باشد. گلوتن نوعی پروتئین است که در گندم، جو و جو چاودار یافت می شود که در انواع مختلف نان نیز موجود است. اگر به گلوتن حساس باشید، بدن شما قادر به تحمل آن نبوده و دچار آسیب های قابل ملاحظه ای در دستگاه گوارش خواهید شد. 

جو-دوسر-پرک-درشت-OAB

مناسب برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک :

بسته به میزان حساسیت افراد مبتلا به سلیاک (Celiac Disease)، به گلوتن موجود در انواع گندم و جو و سایر غلات، مصرف این غله به دلیل نداشتن گلوتن، بهترین غله انتخابی برای این دسته از افراد است. 

خواص جو دوسر پرک درشت :

۱- تحقیقات نشان داده است که فیبرهای غذایی محلول موجود در جو دوسر و سبوس آن که از نوع بتاگلوکان هستند، ۲۰ درصد از میزان کلسترول بد خون (LDL) را کاهش می دهد و سطح کلسترول خوب (HDL) را حداقل ۱۵ درصد افزایش می دهند. پس به پایین آمدن سطح کلسترول خون کمک شایانی می نماید.

۲- سطح فشار خون را کاهش می دهد. احتمال سکته های قلبی و مغزی را کاهش می دهد، پس در بهبود کارآیی قلب بسیار مفید است.

 ۳- در حفظ تعادل قند و انسولین خون تأثیر بسزایی دارد، زیرا هضم نشاسته را کند می کند و عوارض ناشی از افزایش گلوکز خون که پس از خوردن غذا در این بیماران ایجاد می شود را کاهش می دهد. به همین دلیل بهترین غله برای افراد دارای دیابت نوع دوم است.

۴- نه تنها فیبرهای مورد نیاز روزانه را به بدنتان می رساند، بلکه وزن را نیز کاهش می دهند. از آنجا که این غله آب زیادی را به خود جذب می کند، مصرف کم آن باعث پر شدن معده و احساس سیری می شود، در نتیجه اشتهای شما نیز تنظیم می شود. 

۵-فیبر نامحلول این غله باعث بهبود کار دستگاه گوارش می شود، فعالیت روده ها را تقویت می کند و در درمان یبوست و جلوگیری از هموروئید بسیار مفید است.

۶- از خواص مهم جو دوسر، خاصیت ضد سرطانی آن است که به دلیل وجود فیبر زیاد در این غله است. فیبرهای غذایی با سلول های سرطانی مقابله کرده و از فعالیت آنها می کاهند و به بدن کمک می کنند تا با انواع سرطان به ویژه سرطان روده بزرگ مقابله کند.

۷- فیبر بتاگلوکان موجود در این غله نه تنها از قلب شما محافظت می کند، بلکه سیستم دفاعی بدن شما را نیز تقویت می کند. این غله همچنین با کمک به سلول های خاصی که اولین سلولهای دفاعی بدن هستند، باعث می شود تا بافت های عفونی سریعتر شناسایی شوند و بهبود یابند.

۸- انواع ویتامینها، الیستاسین، ویتامین E، کلاژن و آهن موجود در این محصول مانع پیری و چین و چروک پوست می گردند. از فعالیت رادیکال های آزاد جلوگیری می کنند پس فرایند پیری را به تعویق می اندازند. ویتامین E موجود در این غله در التیام مشکلات پوستی مفید است و باعث شادابی و جوانی پوست می گردد.

با استفاده از این محصول، می توانید مقویترین و لذیذترین صبحانه ها، انواع سوپها، آش ها، غذاها، انواع کیک و کلوچه را با فیبر بالا و ویتامین B تهیه نمایید. حتی مقداری از آن را بر روی سالاد و یا درون آبمیوه ها و معجون ها بریزید.

زمان پخت جو دوسر پرک درشت (Large Oatmeal) حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه می باشد و نوع خرد آن به مدت ۴ تا ۷ دقیقه می پزد. البته لازم به ذکر است، از آنجا که این غله از قبل بخار پز شده است، لذا به صورت خام نیز قابل مصرف است.

طرز تهیه صبحانه یا میان وعده با جو دوسر پرک درشت  :

یک پیمانه از این محصول را در ۳ الی ۵ پیمانه آب یا شیر بریزید. به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بپزید و بنابر سلیقه خود با انواع میوه ها یا آجیل ها مخلوط کنید. حتی می توانید با سبزی ها و یا گوشت، سوپ تهیه کنید. جو دوسر صبحانه ای سرشار از فیبر و ویتامین ها است.
از این محصول می توانید در تهیه انواع غذا ها مانند آش، کتلت، دلمه، آبگوشت، الویه، آب دوغ خیار، انواع خورشت ها و سوپ های لذیذ استفاده کنید. جو دوسر پرک می تواند بهترین جایگزین انواع نان و سیب زمینی باشد.

این محصول را می توانید از مغازه ها یا بصورت آنلاین خریداری کنید.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *