بیماران قلبی: آب لیموی تازه و ریحان را جایگزین نمک نمایند

مطلب را به اشتراک بگذارید

بیماران در زمان پخت غذا به جای نمک از چاشنی‌ها و ادویه‌های مناسب مانند آب لیموی تازه، فلفل سبز و سبزیجات معطری چون ریحان و مرزه استفاده کنند.
در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی، ماهیچه قلب نمی‌تواند به طور مؤثر خون را به تمامی نقاط بدن پمپ کند و در نتیجه اکسیژن کافی به تمام نقاط بدن نمی‌رسد، در این حالت سوخت و ساز بدن مختل می‌شود. عمده این بیماران به علت داروهای مصرفی و نوع بیماری که دارند، وزن زیادی از دست می‌دهند.
دیابت، پرفشاری خون و بیماری عروق قلبی می‌تواند زمینه ساز نارسایی قلبی باشد، مصرف مایعات و نمک باید در این بیماران محدود شود چرا که مصرف بیش از حد نمک، وضعیت بیماران مبتلا به نارسایی قلبی را بدتر می کند.
در بیماران قلبی تمام نوشیدنی‌ها مانند قهوه، آب‌های طعم دار، نوشیدنی‌های میوه‌ای، آب میوه‌ها، چای و شیر نیز باید محدود شود.
بیماران قلبی نیاز بیشتری به انرژی دارند که باید از طریق مواد غذایی کافی تأمین شود تا جوابگوی نیاز افزایش یافته افراد باشد، بیماران به ۱٫۵ تا ۲ برابر افراد سالم کالری نیاز دارند و همچنین مقدار نیاز این افراد به پروتئین، بیش از افراد سالم، یعنی ۱٫۵ تا ۲ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز است.
بیماران قلبی دچار ادم ( تجمع مایعات در بدن) هستند، به رغم مصرف داروهای مدر، محدودیت مایعات و نمک در رژیم غذایی این افراد ضروری است. سدیم موجود در نمک باعث افزایش احتباس مایعات در بافت‌های بدن می شود، بنابراین بسته به شرایط بیمار عمدتا توصیه به مصرف حداکثر ۲ گرم و حداقل ۲۵۰ میلی گرم در روز سدیم می‌شود. یک قاشق چایخوری نمک آشپزخانه حاوی ۲۳۰۰ میلی گرم سدیم است.
مصرف فرآورده‌های گوشتی نظیر سوسیس و کالباس، چیپس، انواع شورها و غذا های کنسرو شده، پنیرهای شور و برخی انواع بیسکویت‌ها و سس‌ها در این افراد مجاز نیست.
میزان سدیم در بعضی غذاها مانند انواع گوشت‌ها، شیر، پنیر و تخم مرغ بالاست که باید مصرف این نوع غذاها نیز محدود شود.بیماران باید موقع انتخاب مواد غذایی، در صورتی که مواد حاوی نمک سدیم، سدیم کلراید، مونوکسید سدیم، غلات دودی شده باشد از خرید آن پرهیز کنند.
بیماران قلبی در زمان پخت غذا به جای نمک از چاشنی‌ها و ادویه های مناسب مانند آب لیموی تازه، فلفل سبز و سبزیجات معطری چون ریحان و مرزه استفاده کنند.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *