آمبولی ریه و عوامل ایجاد کننده آن

مطلب را به اشتراک بگذارید

لخته‌ خون‌ ابتدا در یکی‌ از وریدهای‌ عمقی‌ اندام‌ تحتانی‌ یا لگن‌ شکل‌ می‌گیرد. آمبولی‌ چربی‌ معمولا از ناحیه شکستگی‌ استخوانی‌ تشکیل‌ می‌شود. 

لخته‌ خون‌ یا آمبولی‌ چربی‌ از طریق‌ جریان‌ خون، از قلب می گذرد و‌ به‌ یکی‌ از شریان‌های‌ بافت‌ ریه‌ راه‌ یافته‌ و در آنجا مستقر می‌گردد. این‌ پدیده‌ سبب‌ انسداد شریان (سرخرگ)‌ مزبور و در نتیجه‌ کاهش‌ توانایی‌ تنفسی‌ و گاهی‌ تخریب‌ بافت‌ ریه‌ می‌گردد.

علایم‌ شایع‌ آمبولی‌ ریه‌
کوتاهی‌ نفس‌ کشیدن

غش کردن یا حالت‌ غش‌ پیدا کردن‌ ،درد قفسه سینه، سرفه‌ (گاهی‌ همراه‌ با خلط خونی)

تندی ضربان قلب وتب خفیف 
قبل‌ از بروز علایم‌ فوق‌ معمولا ورم‌ و درد اندام‌ تحتانی‌ وجود دارد.

علل‌ آمبولی‌ ریه‌

لخته شدن خون در وریدها (سیاهرگ های عمقی)‌ علت اصلی است.

عوامل خطر آمبولی‌ ریه‌
– سن‌ بالای‌ ۶۰ سال‌
– هر گونه‌ آسیب‌ یا بیماری که‌ نیاز به‌ استراحت‌ طولانی‌ در بستر دارد
–  نشستن در یک وضعیت ثابت به‌ مدت‌ طولانی‌ مثلا در طی‌ مسافرت‌ با هواپیما، یا پشت میز کار
– جراحی‌ اخیر
–  نارسایی احتقانی قلب
– اختلالات‌ ضربان قلب‌
– پلی‌سیتمی‌
– کم خونی همولتیک
– شکستگی استخوان
– چاقی‌
– استعمال دخانیات 
– بارداری
– مصرف‌ قرص های ضد بارداری به‌ خصوص‌ در خانم های سیگاری

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *