چای سبز در مقابله با انواع بیماری ها

مطلب را به اشتراک بگذارید

جلوگیری از سرطان
بسیاری از اثرات ضد سرطانی چای سبز به دلیل وجود ترکیبی موسوم به EGCG (اپی گالو کاتچین گالات) در آن است که عمده‌ترین ترکیب پلی فنلی چای سبز به ‌شمار می‌رود. چای سبز به سبب داشتن آنتی اکسیدانی که ۱۰۰ برابر ویتامین C و ۲۵ برابر ویتامین E موثر است، به کاهش ابتلا به سرطان کمک می کند (ویتامین C و E به عنوان دو آنتی اکسیدان مهم مطرح هستند).
لیمو ترش خاصیت آنتی اکسیدانی چای سبز را تا پنج برابر افزایش می دهد.
نتایج تحقیقات اخیر حاکی از آن است که نوشیدن چای سبز، سرعت بهبود بیماران سرطانی را بعد از روش‌هایی مثل اشعه و یا شیمی‌درمانی افزایش می‌دهد.
سرطان معده
مردانی که در روز ۷ فنجان و یا بیشتر چای سبز مصرف می‌کنند، احتمال ابتلای آنها به سرطان معده ۳۱ کمتر از سایر افراد خواهد بود. چای سبز پس از مصرف، در سلول‌های معده تجمع یافته و بدین ترتیب موجب افزایش غلظت عوامل جلوگیری کننده از رشد سلول‌ها شده و به دنبال آن مرگ سلولی در سلول‌های سرطانی معده را سبب خواهد شد.
سرطان ریه
کاتشین موجود در چای سبز از رشد سلول‌های پیش‌سرطانی در ریه جلوگیری می‌کند. مطالعات نشان داد که چای سبز اثرات سیگار کشیدن را کاهش می‌دهد.
سرطان پوست
آنتی اکسیدان های موجود در چای سبز، سلول های پوست را در مقابل آسیب های رادیکال های آزاد که باعث ایجاد سرطان و افتادگی و چروک خوردن پوست به ویژه پوست صورت می شوند، محافظت می کنند. 
همچنین چای سبز در پیشگیری از سرطان تخمدان و درمان سرطان خون مؤثر است. 
جلوگیری از بیماری های قلبی
کاتشین‌های موجود در چای سبز باعث کاهش کلسترول خون می شوند. چای سبز باعث کاهش میزان کلسترول بد و افزایش میزان کلسترول خوب می شود. حتی پس از سکته قلبی نیز نوشیدن چای سبز باعث ترمیم سلول های آسیب دیده ی رگ ها و قلب شده و روند ترمیم سلول ها را تسریع می کند. همچنین چای سبز چسبندگی پلاکت‌های خونی را کاهش داده و در نتیجه در جلوگیری از تشکیل لخته‌های خونی مؤثر است. 
نوشیدن روزانه حداقل ۳ فنجان چای سبز به بیماران قلبی توصیه می شود.
جلوگیری از دیابت 
چای سبز در کنترل میزان قند خون موثر است. چای سبز مانع از ذخیره شدن گلوکز (قند خون) در سلول های چربی می شود. به این ترتیب می توان با نوشیدن چای سبز، کنترل میزان مصرف کربوهیدرات ها (قندها) و ورزش مداوم، بیماری دیابت را کنترل کرد.
جلوگیری از مسمومیت های غذایی 
عصاره برگ چای سبز از رشد باکتری های گوناگونی که موجب بیماری اسهال می‌شوند جلوگیری می‌کند. کاتشین‌های موجود در چای سبز عوامل استریل کننده بسیار قوی هستند که می‌توانند از مسمومیت‌های غذایی جلوگیری کنند.
جلوگیری از افزایش فشار خون 
می دانیم که یکی از مهم ترین علل بروز فشار خون بالا، تغییر در ساختار دیواره سرخرگ ها است. چای سبز با کنترل عملکرد و محافظت از ساختار دیواره رگ ها، مانع از بروز فشار خون بالا می شود.
جلوگیری از آلزایمر 
چای سبز فعالیت سلول های مغز به ویژه بخش های مربوط به حافظه را تقویت و تحریک می کند. از طرفی چای سبز باعث کاهش میزان «استیل کولین» در سلول های مغز می شود که با این کار مانع از تخریب سلول های مغز و بروز بیماری آلزایمر می گردد.
جلوگیری از پارکینسون 
آنتی اکسیدان های موجود در چای سبز مانع از تخریب سلول های مغز، که عامل اصلی بروز بیماری پارکینسون است، می شوند؛ به عبارتی آنتی اکسیدان های چای سبز با به تعویق انداختن قرارگیری سلول های مغز در مرحله پیری و فرسودگی، مانع از ابتلا به پارکینسون می شوند.
جلوگیری از ورم مفاصل 
پژوهشگران چای سبز را به عنوان دارویی برای کاهش خطر ابتلا به ورم مفاصل ناشی از روماتیسم معرفی می کنند. این تاثیر با توقف فعالیت آنزیم های تخریب کننده و تحلیل برنده غضروف مفاصل ایجاد می شود.
جلوگیری از تورم و عفونت گوش 
نوشیدن چای سبز نه تنها گوش را در برابر عفونت و تورم محافظت می کند، بلکه در صورت بروز این مشکل، نم دار کردن پارچه ای تمیز با چای سبز و سپس تمیز کردن گوش با آن می تواند تا حدی از تورم و عفونت بکاهد.
جلوگیری از تبخال 
تبخال مشکلی است که عامل ویروسی دارد، اما با چای سبز می توان بهبود آن را تسریع کرد. به این ترتیب که اگر محل مورد نظر را با چای سبز مرطوب کرده و صبر کنیم تا خشک شود و این عمل را سه بار در روز تکرار کنیم، روند بهبودی و رفع محل زخم، تسریع می شود.
سلامت دهان و دندان 
چای سبز برای رفع بوی بد دهان نیز موثر است و از رشد باکتری‌هایی که باعث ایجاد این بوی بد می‌شوند جلوگیری می‌کند. چای سبز، همچنین دارای مقداری فلوراید است که از خراب شدن مینای دندان جلوگیری می‌کند.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *