ویتامین B3

مطلب را به اشتراک بگذارید

مقدار کافی نیاسین یا ویتامین ب ۳ در بدن، برای سلامتی عمومی بدن لازم می‌باشد. نیاسین برای کاهش تری گلیسیرید و کلسترول بد خون (LDL) و پایین آوردن خطر بیماری های قلبی عروقی مورد استفاده قرار می‌گیرد. نیاسین بطور طبیعی در اکثر خوراکی‌ها از جمله سبزیجات، گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ و همچنین غذاهای غنی شده با ویتامین ب ۳ وجود دارد.
چه کسانی نیاسین مصرف می‌کنند؟
نیاسین یا ویتامین ب ۳ بعنوان یکی از راههای درمان کلسترول بالای خون و کاهش سطح کلسترول خون استفاده می‌شود. تحقیقات جدید نشان می‌دهند که نیاسین می‌تواند سطح کلسترول خوب خون یا HDL را افزایش و سطح تریگلیسیرید و کلسترول بد خون (LDL) را کاهش دهد.  از آنجاییکه نیاسین فقط در مقادیر زیاد خاصیت درمانی برای کلسترول خون دارد و میزان بالای نیاسین ممکن است باعث آسیب رسیدن به کبد، مشکلات دستگاه گوارش و یا عدم تحمل گلوکز شود، شما نباید بصورت خودسرانه آن را مصرف کرده و حتما با دستور و مشورت پزشک اقدام به مصرف آن نمایید.
نیاسین سایر فوایدی از جمله، کاهش خطر تصلب شرایین و یا سخت شدن شریان ها دارد. افرادیکه تابحال یکبار دچار سکته قلبی شده اند، با استفاده از نیاسین می‌توانند خطر سکته قلبی دوم را کاهش دهند. نیاسین ممکن است بتواند، خطر بیماری‌هایی از جمله آلزایمر، آب مروارید، آرتروز و یا دیابت نوع ۱ کاهش دهد. 
میزان مورد نیاز نیاسین برای بدن:
همه افراد روزانه نیاز به مقدار مشخصی نیاسین برای عملکرد صحیح بدنشان دارند. این میزان مصرف مرجع غذایی (DRI) نامیده می‌شود. این میزان در افراد مختلف بسته به سن و جنس به شرح زیر است:
کودکان………………………………..بین ۲ تا ۱۶ میلی گرم در روز
مردان………………………………….۱۶ میلی گرم در روز
خانم ها……………………………….۱۴ میلی گرم در روز
خانم های باردار…………………… ۱۸ میلی گرم در روز
خانم های شیرده………………….۱۷ میلی گرم در روز
حداکثر مصرف روزانه برای بزرگسالان……………. ۳۵ میلی گرم در روز
میزان نیاسین مصرفی در هنگام درمان کلسترول خون ۱ تا ۳ گرم و یا حتی بیشتر در روز می‌باشد. 
از آنجاییکه نیاسین می‌تواند باعث ناراحتی معده شود، بهتر است همراه با غذا مصرف شود. برای جلوگیری از گرگرفتگی، ممکن است پزشکتان نیاسین را همراه آسپرین، آرامش بدون استروئید و یا آنتی هیستامین در چند هفته اول تا زمانیکه بدن به نیاسین عادت کند، تجویز نماید.
منابع غذایی تامین نیاسین:
نیاسین در طیف گسترده‌ای از خوراکی‌ها از جمله جگر، مرغ، گوشت گوساله، ماهی، حبوبات، بادام زمینی و بنشن یافت می‌شود. منابع نیاسین بعلاوه میزان نیاسین موجود در آنها به شرح زیر است:
منبع غذایی میزان نیاسین در هر صد گرم محصولات حیوانی:
کبد، دل و قلوه……..۹ تا ۱۵ میلی گرم
مرغ و سینه مرغ…….۶٫۵ میلی گرم
گوشت گوساله ………۵ تا ۶ میلی گرم
انواع ماهی از جمله
سالمون و یا تن……..۲٫۵ تا ۱۳ میلی گرم
تخم مرغ…………..۰٫۱ میلی گرم
گوشت گوزن و آهو…………۸٫۴۳ میلی گرم
در محصولا گیاهی
آووکادو………….۱ میلی گرم
خرما………….۲ میلی گرم
گوجه فرنگی…………..۰٫۷ میلی گرم
سبزیجات برگ‌دار…………..۰٫۳ تا .۰۴ میلی گرم
بروکلی……….۰٫۳ تا ۰٫۶ میلی گرم
بنشن………….۰٫۴ تا ۱۶ میلی گرم
غلات کامل…………..۴ تا ۲۹٫۵ میلی گرم
خطرات مصرف نیاسین:
در مقادیر کم نیاسین بی‌خطر و مطمئن می‌باشد. اما در مقادیر بالا که برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود، نیاسین می‌تواند خطرناک بوده و یا با سایر داروها تداخل داشته باشد. همچنین زنان شیرده و کودکان نباید بیشتر از مقادیر مجاز توصیه شده، اقدام به مصرف نیاسین نمایند. سایر خطرات و تداخلات شامل:
• عوارض جانبی. نیاسین می‌تواند باعث گرگرفتگی (قرمزی و گرمی صورت و گردن) بخصوص در اوایل شروع مصرف آن شود. همچنین نیاسین ممکن است باعث ناراحتی معده و یا اسهال گردد. 
• خطرات. نیاسین می‌تواند باعث ایجاد مشکلات کبدی، زخم معده، تغییر سطح گلوکز، آسیب رساندن به ماهیچه‌ها، کاهش فشارخون، تغییر ریتم تپش قلب و سایر مشکلات گردد. افرادیکه دچار مشکلات کبد و کلیه، دیابت، فشارخون بالا و یا سایر بیماری‌ها می‌باشند، باید قبل از مصرف نیاسین با پزشک مشورت نمایند. بدون دستور پزشک از نیاسین برای درمان کلسترول بالای خون استفاده نکنید.
تداخلات دارویی:
مکمل های نیاسین می‌توانند با داروهایی از جمله داروهای دیابت، رقیق کننده خون، داروهای ضد تشنج، داروهای فشار خون، هورمون‌های تیروئیدی و آنتی بیوتیک ها تداخل داشته باشد. مصرف الکل با مکمل های آنتی اکسیدان دار و یا جینکو نیز می‌تواند تداخل داشته باشد. همچنین مصرف نیاسین با الکل خطر ابتلا به بیماری‌های کبدی را افزایش می‌دهد.
مصرف تخم مرغ که حاوی نیاسین است برای افراد با گروه AB  سودمند است و برای گروه های خونی  O,A,B
بلامانع است.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

رایس کیک چند غله

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *