021-88343490

نوشیدن چای سبز و کاهش قند خون

مطلب را به اشتراک بگذارید

نوشیدن چای سبز و کاهش قند خون

نتایج یک پایان‌نامه نشان داد: نوشیدن چای سبز دارای اثرات ضد دیابت بوده و باعث کاهش قندخون مبتلایان به این بیماری می‌شود.

در این پایان‌نامه آمده است: تاکنون مطالعات نشان داده، که عصاره‌ی چای سبز و سیاه دارای اثراتپیشگیری‌کننده و درمان‌کننده در دیابت ناشی از استرتپوزوسین در RAT است.
در این مطالعه، اثر پایین‌آورندگی قندخون عصاره سبز در RATهای دیابتی شده، توسط استرپتوزوسین مورد بررسی قرار گرفت و نشان داد، افزایش غلظت گلوکزخون در گروهی از حیوانات دیابتی که به مدت یک ماه عصاره چای سبز را دریافت نموده بودند، در مقایسه با گروه کنترل تفاوتی معنی‌دار را نشان داد.
نتایج این پایان‌نامه نشان داد که عصاره‌ی چای سبز در حیوانات سالم که دیابت در آنها القاء نشده بود، تاثیر قابل توجی بر غلظت گلوکز خون نداشته و بیانگر این است، که این عصاره بر وضعیت فیزیولوژیک گلوکز خون حیوانات سالم اثر سوء نداشت و فقط در شرایط پاتولوژیک یعنی دیابت ناشی از تجویز استرپتوزوسین موجب کاهش غلظت گلوکز سرم می‌گردد.
آنچه تاکنون روشن شده این است که حیوانات درمان شده با عصاره‌ی چای کمتر تحت تاثیر اثرات سمی استرپتوزوسین قرار می‌گیرد و پیشنهاد شده که عصاره‌ی چای، سلول‌های بقای پانکراس را از اثرات سمی استرپتوزوسین محافظت نموده و به بازسازی سلول‌های صدمه دیده کمک می‌کنند.
در مطالعات انجام شده روی این چای در موش روشن شده که غلظت گلوکز سرم در دیابت القاء شده توسط استرپتوزوسین با مصرف این چای کاهش می‌یابد، ولی از لحاظ بالینی در بیمارانی که انسولین مصرف نمی‌کنند موثر نیست.
این پایان‌نامه می‌افزاید: Bailey و همکارانش، اثرات آنیت هیپرگلسیک چای xioake را در دیابت القاء شده با استرپتوزوسین در موش سوری ناشی از اثرات خارج پانکراسی این چای شامل کم شدن غذای مصرفی، کاهش تولید و کلیرسن گلوکز می‌دانند و معتقدند که این چای روی غلظت انسولین پلاسما اثری ندارد و به همین دلیل وقتی که مصرف انسولین در این بیماری قطع شود، این چای به تنهایی قادر به کاهش گلوکز سرم نیست. ولی نکته‌ی مهم این است که در مقایسه با چای xiaore چای سبز اثرات ضد دیابت بسیار بهتری بدون نیاز به مصرف انسولین دارد.
گفتنی است: مکانیزم این اثر هنوز کاملا مشخص نگردیده است. هر چند بر اساس گزارش‌های موجود این عصاره حاوی ترکیباتی است، که موجب تسهیل خروج یون کلسیم از رتیکولوم‌سارکوپلاسمیک و بهبود عملکرد عصبی، عضلانی می‌گردد و نیز مشخص شده که در موش‌های دیابتی شده حمل و برداشت یون کلسیم در رتیکولوم سارکوپلاسمیک سول‌های عضله‌ی قلبی کاهش می‌یابد. لذا احتمالا بخشی از اثرات ضد دیابتی این عصاره می‌تواند از این طریق بروز کند.

علاوه بر این تعدادی از محققین ثابت کرده‌اند که پلی ساکاریدهای محلول در آب که در چای سبز دارند، مسوول اثرات ضد دیابتی این عصاره هستند. ولی برای رسیدن به مکانیسم یا مکانیسم‌های روشن‌تر نیاز به تحقیقات بیشتری است، که هم اکنون در حال انجام می‌باشد.

همان‌طور که می‌دانید در دیابت، قند خون شما خیلی بالاتر از حد معمول می‌شود. مقدار زیاد گلوکز در خون، بسیار مضر است. اما زمانی که باردار هستید، افزایش گلوکز می‌تواند به جنین شما نیز آسیب برساند.
 دیابت بارداری از اختلالات مهم دوران بارداری است که 2 تا 7 درصد زنان باردار به آن مبتلا می‌شوند. برخی افراد تصور می‌کنند فقط زنانی که پیش از بارداری به دیابت مبتلا بوده‌اند، در دوران بارداری این بیماری را تجربه می‌کنند، در حالی که دیابت حاملگی نوعی دیابت است که ناگهان در دوران بارداری بروز می‌کند…
 اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری در مورد دیابت بارداری و زمان مناسب برای آزمایش بدانید، حتما گفت وگوی ما با دکتر اعظم‌السادات موسوی، متخصص زنان و زایمان و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران را بخوانید.


 احتمال وقوع دیابت بارداری در چه زنانی بیشتر است؟
زنانی که در بارداری قبلی خود، قندخون بالا یا نوزاد با وزن بالا داشته‌اند، سابقه مرگ داخل رحمی جنین بدون علت مشخص و زنان چاق با BMI بالای 30، بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت بارداری قرار دارند. علاوه بر این، زنانی که پدر و مادر مبتلا به دیابت دارند نیز در معرض خطر هستند.

 این افراد چه زمانی باید‌ آزمایش دیابت بارداری بدهند؟

 

اگر قبل از بارداری مراجعه کرده باشند، قندخون آنها را کنترل می‌کنیم، قند خون بعد از غذا و هموگلوبین A1C هم بررسی می‌شود اما اگر در زمان بارداری مراجعه کنند، در سه ماهه اول بارداری قندخون آنها آزمایش می‌شود. در صورتی که نتیجه این آزمایش‌ها طبیعی بود، به خانم باردار توصیه می‌کنیم رژیم غذایی مناسبی داشته باشد. در هفته 24 تا 28 بارداری مجددا هم قندخون ناشتا و هم تست تحمل گلوکز گرفته می‌شود.

آیا ممکن است زن باردار، هیچ یک از علایم خطر را نداشته باشد، اما به دیابت بارداری مبتلا شود؟

 

بله، بارداری خود یک عامل خطر برای بروز دیابت است.بنابر این از زنانی که هیچ یک از علایم خطر ابتلا به دیابت بارداری را نداشته باشند تست غربالگری گرفته می‌شود.
این افراد در هفته 24 تا 28 بارداری بهتر است از نظر ابتلا به دیابت بررسی ‌شوند. در این زمان از مادران باردار تست 50 گرم گلوکز گرفته می‌شود به‌گونه‌ای که 50 گرم گلوکز به آنها داده و بعد از یک ساعت میزان قندخونشان بررسی می‌شود، اگر بالای 130 میلی گرم در دسیلی تر بود، لازم است تست تحمل گلوکز بدهند.

دیابت بارداری می‌تواند ارثی باشد؟

 

بله، در زنانی که پدر و مادرشان مبتلا به دیابت نوع2 هستند، احتمال ابتلا به دیابت بارداری بیشتر است.

 دیابت بارداری چه تاثیری روی جنین و مادر دارد؟

 

تاثیر دیابت بارداری باتوجه به میزان بالا بودن قندخون، باعث افزایش وزن و فشارخون در دوران بارداری می‌شود.جنین این زنان خیلی درشت است و احتمال سخت زایی و سزارین در زنان مبتلا به دیابت بارداری بیشتر است. علاوه بر آن، تاثیر دیابت بارداری بر جنین شامل آنومالی جنین، بیماری‌های مادرزادی، بیماری قلبی و مرگ داخل رحمی است.

 خانم دکتر! دیابت بارداری بعد از بارداری بهبود پیدا می‌کند؟

 

معمولا در بیش از 90 درصد موارد، قندخون بعد از بارداری به حالت طبیعی برمی‌گردد ولی احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 در خانم‌هایی که در دوران بارداری، به دیابت مبتلا شوند در سنین بالای 40 سال وجود دارد بنابراین باید هم روی کنترل وزن و هم قندخون دقت داشته باشند.

مادران باردار مبتلا به دیابت بارداری، لازم است چه آزمایش‌های دیگری انجام دهند؟
این قضیه دو حالت دارد.گاهی دیابت بارداری برای اولین بار تشخیص داده ‌می‌شود. گاهی هم خانم باردار از قبل به دیابت مبتلا بوده، ولی تشخیص داده نشده است. اگر بیمار از گروه اول باشد، عوارض قلبی-‌عروقی و کلیوی وچشمی دیابت در او دیده نمی شود، بنابراین نیازی نیست در این زمینه تحت‌نظر باشد اما در مورد دسته دوم چون چند سال مبتلا به دیابت بوده ولی اطلاعی از آن نداشته‌اند، عوارض دیابت مانند اشکالات عروق کرونر، بیماری‌های قلبی و نوروپاتی بیشتر است، بنابراین قندخونشان باید بیشتر کنترل شود و از افزایش وزن پیشگیری کنند. همچنین زنان چاق در دوران بارداری قند خونشان بیشتر باید چک شود.

افرادی که در دوران بارداری به دیابت مبتلا می‌شوند، چه اقداماتی باید انجام دهند؟

 

این خانم‌ها باید به دقت قندخون و رژیم غذایی‌شان را کنترل کنند. افزایش وزن و فشارخون در مبتلایان بسیار اتفاق می‌افتد بنابراین باید به آنها توجه شود. پزشک با دقت رشد طبیعی جنین را تحت نظر می‌گیرد و اگر قند خون ناشتای مادر نیز بالا باشد و انسولین تزریق کند، در هفته 38 بارداری یعنی 2 هفته زودتر از موعد، بارداری ختم می‌شود.

مقالات مرتبط

سبوس جو دوسر 200 گرمی

درباره سبوس جو دوسر در این مطلب برای شما توضیح می دهیم. با ما همرا باشید. سبوس جو دوسر OAB (Oat Bran) سبوس جو دوسر به دلیل داشتن فیبر، انواع...

جو دوسر پرک درشت

جو دوسر پرک درشت (Large Oatmeal) چیست؟ تمام خواص این غله را در این مطلب برای شما توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید. جو دوسر پرک درشت OAB جو...

جودو سر پرک خرد شده

جو دوسر پرک خرد چیست؟  خواص جو دوسر پرک خرد شده چیست؟ بسیاری از فواید این غله را در این مطلب، برای شما خواهیم گفت. با ما همراه باشید. جو...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *