فیبر و تأثیرات آن بر بدن

مطلب را به اشتراک بگذارید

فیبر نوعی ماده ی بدست آمده از گیاهان است که انسان به سادگی قادر به هضم آن نیست. 
دو نوع فیبر موجود است که هر دو برای سلامت بدن مهمند: محلول و نا محلول.
فیبر های محلول، در آب حل می شوند و در روده مانند ژله می شوند. 
جو دوسر، لوبیا و برخی سبزیجات و میوه ها سرشار از این نوع فیبر هستند.
فیبر های نامحلول در آب حل نمی شوند و پس از عبور از دستگاه گوارش، دست نخورده باقی می مانند. 
سبوس گندم، غلات سبوس دار، سبزیجات و پوست میوه منابعی غنی از این نوع فیبر هستند.
مزایا

سلامت قلب و عروق:
 فیبر محلول با مهار جذب کلسترول مضر، از بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری می کند.

کنترل دیابت و قند خون: 
فیبر موجب تنظیم یا کاهش سرعت جذب قند می شود، از این جهت برای بیماران دیابتی بسیار مناسب است.

پیشگیری از اسهال و یبوست: 
فیبر محلول، به رشد باکتری های مفید روده کمک کرده و موجب کاهش زمان انتقال مواد غذایی از معده به روده می شود.

فیبر نامحلول موجب نرم شدن مدفوع و حرکت منظم آن می شود.

کاهش وزن: هر دو نوع فیبر موجب سیری طولانی مدت می شوند و از مصرف مقدار کالری زیاد، جلوگیری می کنند.
پیشگیری از سرطان:
 غذاهای غنی از فیبر حاوی آنتی اکسیدان و مواد شیمیایی گیاهی هستند که موجب جلوگیری از برخی سرطان ها می شوند.

سعی کنید حتماً مواد غذایی حاوی فیبر را در رژیم غذایی روزانه ی خود بگنجانید. 
یکی از بهترین و سالم ترین منابع فیبر، جو دوسر پرک است. جو دوسر پرک در پنج نوع درشت، خرد شده، صبحانه، سبوس و بلغور موجود است.
همچنین با استفاده از جو دوسر پرک می توان غذاها، سوپ ها، شیرینی ها و صبحانه های بسیار لذیذ و مغذی تهیه کرد.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *