دانه کتان چیست و چه مزایایی دارد؟
بذر کتان که به آن تخم بزرک نیز میگویند منبعی سرشار از مواد مغذی مانند فیبر، منگنز، ویتامین B1، اسید چرب آلفا لینولنیک، و امگا ۳ است.
بذرکتان از درخت کتان گرفته میشود درختی قدیمی که در مصر و چین رشد می کند. بذر کتان منبع خوبی از چربی سالم، آنتی اکسیدان، و فیبر است.
تحقیقات نشان می دهد که بذر کتان میتواند در کاهش خطر ابتلا به دیابت، سرطان و بیماریهای قلبی نیز مفید و موثر باشد.
پادشاه شارلمانی در قرن هشتم به مزایای سلامتی بذر کتان ایمان داشت آن طور که تمایل داشت افراد وفادار به او از این بذر مصرف کنند. و از این موضوع اطمینان پیدا کند قانونی در این مورد تصویب کرده بود.
نام لاتین و علمی درخت کتان Linum usitatissimum، به معنی «مفیدترین» می باشد.
مشخصات تغذیه ای تخم کتان
دو نوع اصلی بذر کتان وجود دارد، بذر کتان طلایی و بذر کتان قهوهای. مشخصات تغذیه هر دو خیلی شبیه هم است و هر دو به اندازهی هم حاوی اسیدهای چرب امگا-۳ هستند.
انجمن تغذیه آمریکا بر اهمیت این مادهی غذایی تاکید دارد. این انجمن بیان کرده که بذر کتان نه تنها منبعی عالی برای ۲ اسید چرب مورد نیاز سلامت بدن است (اسید لینولنیک و اسید آلفا لینولنیک) بلکه منبعی سرشار از فیبر و مواد مغذی و ویتامینها نیز به شمار میرود.
عضو اینستاگرام ما شوید (oab_food) و اخبار تحقیقات پزشکی روز جهان را دریافت کنید.