خوراک های رژیمی ویژه هموروئید

مطلب را به اشتراک بگذارید

خوراک های رژیمی ویژه هموروئید

داشتن ورزش مرتب و منظم و همچنین رژیم غذایی خاص و سالم از عوامل مؤثر در پیشگیری و درمان هموروئید می‌باشند.
هموروئید (بواسیر) همان متورم شدن رگ‌ها در ناحیه مقعد و راست‌روده می‌باشد. هموروئید معمولاً بر اثر فشار بیش از حد بر روی رگ‌های ناحیه مقعد به هنگام زایمان و یا در دوران بارداری و یا در اثر عدم فعالیت فیزیکی رخ می‌دهد.
هموروئید معمولاً بیماری خطرناکی نمی‌باشد، اما می‌تواند سبب خارش، خونریزی و احساس ناراحتی در افراد شود. در صورت شدید بودن، می‌توان عمل جراحی نمود، البته احتمال برگشت مجدد این بیماری در افراد وجود دارد.
از خوردن مواد غذایی محرک اجتناب کنید:
اگر از افرادی هستید که دچار هموروئید می‌باشید سعی کنید از مصرف موادی مانند مرکبات، غذاهای بسیار تند، گوجه‌فرنگی و قهوه خودداری نمایید، زیرا این نوع مواد غذایی و ترکیبات موجود در آن‌ها سبب تشدید بیماری هموروئید می‌شوند.
داشتن رژیم غذایی سرشار از فیبر:
فیبر موجود در دانه تخم کتان (بَزرَک) در جلوگیری از یبوست و هموروئید مؤثر است.
اصولاً مواد غذایی که منشأ گیاهی دارند دارای فیبر می‌باشند و از آنجایی که آنزیم‌های بدن نمی‌توانند فیبر را هضم نمایند، لذا فیبر موجود در مواد غذایی جذب جریان خون نمی‌شود و تبدیل به انرژی نمی‌گردد.

اساساً فیبرها را به دو نوع تقسیم‌بندی می‌کنند: فیبر قابل حل و فیبر غیرقابل حل.
فیبرهای قابل حل، زمانی که با آب مخلوط می‌شوند به حالت ژل مانند در می‌آیند، در صورتی که فیبرهای نامحلول در آب حل نمی‌شوند و درون روده، دست‌نخورده باقی می‌مانند.
فیبرهای محلول سبب می‌شوند که دفع مدفوع از بدن راحت‌تر صورت گیرد و در نتیجه از بروز یبوست جلوگیری می‌کنند. این امر به نوبه خود از بروز هموروئید پیشگیری کرده و در صورت ابتلا به هموروئید از تشدید آن جلوگیری می‌کند.
برای جلوگیری از نفخ و جمع شدن گاز در معده، سعی کنید فیبر را به تدریج به رژیم غذایی خود اضافه کنید و مسئله مهم دیگر این است که با مصرف مواد غذایی فیبردار حتماً آب فراوان و کافی نیز بنوشید، زیرا در غیر این صورت فیبر اثر منفی داشته و خود سبب بروز یبوست و هموروئید خواهد شد! منابعی که دارای فیبر محلول می‌باشند عبارتند از انواع جو (دو سر پرک)، تخم کتان، نخود، لوبیا، انواع سیب، هویج و انواع توت.
مواد غذایی حاوی بیوفلاوونوئید مصرف کنید:
بیوفلاوونوئیدها یا همان فلاوونوئیدها ترکیباتی هستند که به طور طبیعی در گیاهان وجود دارند. رنگ انواع میوه‌ها و سبزیجات در اثر همین ترکیبات می‌باشد و از طرفی این ترکیبات سبب حفظ گیاهان از میکروب و حشرات می‌شوند. تحقیقات نشان می‌دهند.
بیوفلاوونوئیدها نه تنها سبب حفظ گیاهان می‌شوند، بلکه انسان را نیز محافظت می‌کنند. برخی تحقیقات حاکی از آن است که رابطه‌ای میان مصرف فراوان و طولانی مدت فلاوونوئیدها و پیشگیری از بروز خارش، خونریزی و سایر علائم ناشی از هموروئید وجود دارد. یکی از اثرات مثبت فلاوونوئیدها توانایی آن‌ها در تقویت و استحکام دیواره و جدار عروق خونی است.
*********
روش تهیه سالاد انجیر و آلو
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر:
جو دو سر پخته                ۹۰ گرم                        ۹۰ کیلوکالری
اسفناج خردکرده             ۱۲۰ گرم                      ۳۰ کیلوکالری
انجیر خردکرده                 ۳۲۰ گرم                      ۱۹۰ کیلوکالری
آلوی خشک                    ۱۰۰ گرم                     ۲۳۰ کیلوکالری
پنیر فتا                           ۱۵۰ گرم                      ۳۷۰ کیلوکالری
مواد لازم برای تهیه سس خردل و عسل:
سرکه سیب                   ۶۰ میلی‌لیتر                   ۸ کیلوکالری
روغن زیتون                     ۲ قاشق سوپ‌خوری     ۲۷۰ کیلوکالری
خردل                           ۱ قاشق سوپ‌خوری      ۲۰ کیلوکالری
عسل                           ۱ قاشق سوپ‌خوری       ۴۵ کیلوکالری
روش تهیه:
* برای تهیه سالاد، جو دو سر، اسفناج، انجیر و آلو خشک خیسانده و خرد کرده را در ظرف بزرگی با هم مخلوط کنید.
* تکه‌های پنیر را روی سبزیجات بچینید. سالاد را با سس خردل و عسل میل نمایید.


روش تهیه سس:
* تمام مواد لازم سس را درون شیشه‌ای بریزید.
* یک تکه یخ درون آن بریزید.
* در شیشه را ببندید و آن را خوب تکان دهید تا سس یکدستی حاصل شود.
*********
اسموتی گلابی :
مواد لازم :
گلابی ارگانیک با پوست                           ۳ عدد
یخ                                                     ۳ قطعه
نعنای خرد کرده                                    ۳ قاشق چای‌خوری
برگ‌های نعنا برای تزئین                         به مقدار لازم
روش تهیه:
* گلابی‌ها را بشویید و خرد کنید.
* سپس گلابی، تکه‌های یخ و نعنای خرد کرده را در مخلوط‌کن بریزید تا یکنواخت شود.
* حالا آن را در لیوان بریزید و با برگ‌های نعنا تزئین کنید.

* اسموتی را فوراً میل نمایید.

البته توجه داشته باشید که کلیه مواد غذایی را بر اساس گروه خونی خود انتخاب کنید.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *