خوراکی های ضد آنفولانزا

مطلب را به اشتراک بگذارید

فصل زمستان باوجود زیباییهای فراوانی که دارد، همراه با آنفلوآنزا و سرماخوردگی است، اما یک رژیم غذایی سالم می تواند بدن را در برابر هجوم ویروسها و باکتریهای این بیماریها ایمن کند.
خوراکیهایی وجود دارند که از آنها با عنوان “ابَر خوارکی” یاد می شود. این مواد قادرند پیروزی سیستم ایمنی بدن انسان در مبارزه با ویروس آنفلوآنزای فصلی را تضمین کنند.
مطالعات مختلف نشان می دهند که مصرف مواد غذایی چون روی، سلنیوم و بتا گلوکان ها پیش از آنکه اولین علائم بیماری پدیدار شوند به سیستم دفاعی کمک می کنند که در تمام فصل زمستان از بدن محافظت کنند.
این مواد مغذی در خوراکیهایی که در ادامه معرفی می شوند به میزان فراوانی وجود دارند و بنابراین مصرف این غذاها در این فصل همانند داروهای انرژی زا عمل می کنند.
شهرت سیر در تاریخ مبارزه با عفونتهای ویروسی
سیر در تاریخ مبارزه با عفونتهای ویروسی آنفلوآنزا از شهرت بالایی برخوردار است و همواره توانسته در این جنگ پیروز میدان باشد. برای مثال، به دلیل اینکه سیر محتوی مقادیر بالایی از ترکیبات گوگرد به ویژه “آلیسین” است در طول هر دو جنگ جهانی اول و دوم از این ماده به عنوان آنتی بیوتیک استفاده می شد.
تاثیرات این عوامل آنتی میکروبی ترکیبات گوگرد دار سیر در مطالعات مختلفی به ویژه در تحقیقی که در ژورنال علوم پزشکی زیستی انگلیس در سال ۲۰۰۴ منتشر شد به اثبات رسیدند.
در این تحقیقات دانشمندان کشف کردند که میزان اثربخشی ترکیبات گوگردی در برابر عفونتهای باکتریایی که نسبت به آنتی بیوتیکها مقاوم شده اند برای مثال باکتری Methicillin resistant Staphylococcus aureus بسیار بالا است.
امروزه در ادبیات پزشکی تائید شده است که آلیسین همچنین در برابر عفونتهای باکتریایی “ای. کولی” مقاوم نسبت به دارو، عفونتهای قارچی و انگلها به ویژه انگل عامل اسهال های مسافرتی بسیار فعال بوده و از خواص ضد ویروسی نیز برخوردار است.
برپایه بررسیهای بالینی، مصرف مداوم سیر می تواند از ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزای فصلی پیشگیری کند.
 بادام زمینی
بادام زمینی غنی ترین منابع “سلنیوم” هستند. این ماده مغذی به ساخت “سلنوپروتیئنها” کمک می کند. “سلنوپروتئین”، یک آنتی اکسیدان قوی است که از خراب شدن سلولهای توسط رادیکالهای آزاد جلوگیری می کند.
این بدان معنی است که سلنیوم می تواند به پیشگیری از بیماریهای مزمنی چون سرطانها و آسیبهای قلبی عروقی کمک کند.
همچنین، “سلنوپروتئینها” در ساخت سلولهای دفاعی لنفوسیتهای T حضور دارند و بنابراین نقش مهمی در حفاظت از سیستم ایمنی ایفا می کنند.
دانشمندان مصرف روزانه ۵۵ میکروگرم سلنیوم را توصیه می کنند. اما یک دانه بادام زمینی محتوی ۹۵ میکروگرم از این ماده است و ۱ اونس آجیل برابر با ۵۴۴ میکروگرم سلنیوم است.
به گفته محققان، مصرف زیاد سلنیوم می تواند برای سلامت بدن مضر باشد بنابراین بهتر است که آجیلها به صورت دوره ای مصرف شوند.
سوپ جو و قارچ
قارچ و جو دو ماده خوارکی هستند که محتوی مقادیر بالایی از “بتا گلوکان” هستند. “بتا گلوکان”، نوعی از کربوهیدراتها هستند که بر روی دیواره های سلولی قارچها، مخمرها، باکتریها، جلبکهای دریایی، گلسنگها و گیاهان پیدا می شوند.
محققان می گویند که “بتا گلوکان” می تواند عملکرد دو نوع از سلولهای دفاع ایمنی شامل سلولهای قاتل طبیعی و ماکروفاژها را بهبود بخشد و سیستم ایمنی بدن را تحریک کند.
مطالعاتی که در سال ۲۰۰۴ بر روی گروهی از مدلهای حیوانی به ویژه یک بچه خوک ۵ روزه که در معرض ویروس آنفلوآنزای خوکی انجام شد نشان داد که یک دوز روزانه ۵۰ میلیگرم بتا گلوکان توانست این حیوان را نسبت به گروه کنترل از آلوده شدن به این ویروس حفظ کند. 
سالاد کلم پیچ
سالاد کلم پیچ یکی از بهترین منابع ویتامین C است. اما از آنجا که ویتامین C نسبت به گرما بسیار حساس است این ماده خوراکی باید به صورت خام مصرف شود.
در هر ۱۰۰ گرم کلم پیچ در حدود ۱۲۰ میلیگرم ویتامین C وجود دارد. پزشکان، مصرف روزانه ۹۰ میلیگرم از این ویتامین را برای مردان و ۷۵ میلیگرم را برای زنان توصیه می کنند.
ویتامین C که همچنین با نام اسید آسکوربیت نیز شناخته می شود یک آنتی اکسیدان است که به پیشگیری از تخریب سلولها به سبب رادیکالهای آزاد پیشگیری می کند.
مشاهدات بالینی نشان می دهد افرادی که رژیم غذایی غنی از این ویتامین دارند به ندرت دچار سرماخوردگی می شوند و در صورت ابتلا به سرماخوردگی، دوره بیماری آنها نسبت به سایر افراد کوتاهتر است.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *