خواص کینوا،لاغری-زنان-بارداری-کودکان

کینوا

مطلب را به اشتراک بگذارید

خواص کینوا،لاغری-زنان-بارداری-کودکان

کینوا چیست و چه خواصی دارد؟

کینوا دانه ای ۷۰۰۰ ساله است که در آمریکای جنوبی یافت می شود و با توجه به مزایای قابل توجهی که دارد در سال های اخیر محبوبیت ویژه ای بین مردم پیدا کرده است. کینوا سرشار از پروتین، آنتی اکسیدان ها و ویتامین های بیشتری نسبت به دانه های دیگر است. کینوا از خانواده اسفناج است. کینوا تمامی آمینواسیدهای ضروری بدن را دارد و میتوانید در دستورهای غذایی مختلف از آن استفاده کنید. کینوا دارای طعمی لذیذ و بافتی عالی است.کینوا سرشار از پروتئین،منیزیم،فیبر،فسفر،ویتامین ب،پتاسیم و آهن است از این رو سازمان FAO  سال ۲۰۱۳ را سال کینوا نامید و این دانه برای از بین بردن گرسنگی و سو تغذیه در سراسر جهان کمک زیادی به این سازمان کرده است.کینوا در سه رنگ، کینوا قرمز، کینوا سفید و کینوا سیاه در جهان موجود است. ارزش غذایی کینوا در هر سه نوع یکسان بوده و تنها نوع بافت آنها پس از پخت کینوا با یکدیگر متفاوت است.

  • طرز تهیه کینوا: بسیار ساده بوده و روش پخت کینوا همانند دم کردن برنج است.
  • پروتئین کینوا: کینوا دارای ۹ نوع آمینو اسید مختلف ضروری بدن می باشد. در واقع این دانه مانند یک پروتئین حیوانی عمل می کند. کینوا علاوه بر ۸ آمینواسید دیگر، حاوی لیزین نیز می باشد. کینوا بهترین جایگزین گوشت است.
  • فیبر کینوا: کینوا سرشار از فیبر است. در هر فنجان پخته شده از این دانه ۵ گرم فیبر وجود دارد. بسیاری از فیبر موجود در آن فیبر نامحلول است که فیبر مورد نیاز برای سیستم گوارشی سالم است.فیبر نامحلول باعث هضم راحت غذا می شود و کالری اضافی در بدن باقی نمی ماند. لذا بدون هیچ کالری اضافی فیبر لازم خود را دریافت می کنید.
  • کینوا دارای کربوهیدرات سودمند و پیچیده بوده و برخلاف گندم که کربوهیدرات ساده و حاوی گلوتن است، کینوا بدون گلوتن می باشد.

    خواص کینوا برای لاغری

    کربوهیدرات پیچیده کینوا باعث سیر ماندن طولانی مدت شده و قند خون را کاهش می دهد، از این رو کینوا از بهترین مواد غذایی برای لاغری است. غذای غنی از فیبر در کاهش وزن نقش اساسی دارد از این رو کینوا که حاوی فیبر فراوان است، در تنظیم فعالیت روده موثر است و از یبوست و تجمع چربی در بدن جلوگیری می کند.فقدان منیزیم می تواند باعث افزایش انسولین و قند خون شود و قند اضافی به صورت چربی ذخیره می شود و عامل افزایش وزن است. منیزیم به عنوان مانع، جهت فعالیت ژن های چاقی عمل می کند. لذا کینوا حاوی منیزیم فراوان بوده و بهترین روش مبارزه با چاقی است. بهترین روش برای کنترل و پیش گیری از دیابت و پیش دیابتی مصرف غلات با کربوهیدرات پیچیده مانند کینوا و جو دوسر است و مصرف این دسته از غلات سودمند بجای گندم و نان سفید. زیرا کینوا و جو دوسر هر دو غله دیابتی ها شناخته شده و از ابتلا به دیابت و تجمع چربی در ناحیه شکم و پهلو جلوگیری می کنند.

    کسانی که از رژیم غذایی جهت کاهش وزن پیروی می کنند باید غذاهای غنی از پروتئین را در برنامه غذایی خود بگنجانند زیرا این خاصیت احساس سیری و روند سوزاندن چربی را فراهم می کند.کینوا به دلیل نداشتن گلوتن غذایی است بسیار مناسب هم از جهت کاهش وزن و هم برای افراد با شرایط خاص که به گلوتن حساسیت دارند.کینوا دارای فیبر و پروتئین است و این امر باعث می شود تا مدت بیشتری احساس سیری کنید. فیبر موجود در کینوا باعث می شود تا بدن شما چربی و کلسترول کمتری جذب کند و این امر یکی از راه های کمک در لاغری است.

    خواص کینوا برای کودکان

    کینوا بهترین غذای پروتئینی برای رشد کودکان می باشد این ماده غذایی ارزشمند در سال ۲۰۱۳ از سوی فائو به عنوان بهترین غذا و جایگزین برنج معرفی گشت.کینوا و پرک آن غذای کامل و پروتئین کامل بوده و تمامی اسیدهای آمینه ضروری برای رشد استخوانها و مغز کودک دارا بوده و بهترین جایگزین گوشت در تهیه پوره برای کودکان است و همچنین میزان آهن کینوا بالا است و در تشکیل گلبول های قرمز خون کودک نقش اساسی دارد.کینوا همچنین بهترین منبع طبیعی غنی از منیزیم و پتاسیم می باشد و از بروز پیش دیابتی در کودکان جلوگیری می کند.

    از پرک کینوا می توانید انواع پوره های میوه ای و یا با سبزیجات را بر حسب سلیقه برای کودک خود تهیه فرمایید و مناسب مصرف برای پس از سه ماهگی کودک می باشد.کینوا ارگانیک را با کمی آب و روغن زیتون مانند برنج دم کرده و در تهیه سوپ برای کودک استفاده کنید و همچنین می توانید کینوا پخته شده را تا دو روز در یخچال نهگداری کرده و برروی سالادها و یا در تهیه غذای کودک از ان استفاده کنید.کینوا را می توانید پس از پنج ماهگی در دستور غذایی فرزندتان قرار دهید.زمان پخت کینوا از برنج کمتر بوده و نوع سفید آن دارای بافت کمی نرمتر نسبت به نوع رنگی است و برای تهیه غذای کودک مناسب تر است.طبیعت کینوا بدون گلوتن بوده و غله نیست اما به دلیل شباهت آن به غلات و نوع مصرف آن در رده غلات قرار گرفته است.

    خواص کینوا برای زنان

    خواص کینوا در بارداری

    در دوران بارداری باید رژیم غذایی که حاوی مقدار فراوان پروتئین، ویتامین و مواد معدنی است را انتخاب کرد. کینوا کلیدی است که همه این را به سیستم بدن شما انتقال می دهد.کینوا بهترین ماده غذایی برای زنان باردار است، که مجموعه ای از تمامی مواد مغذی را در قالب غذایی سودمند به آن ها می دهد. کینوا منبع بسیار مناسبی از منیزیم است.بسیاری از زنان در دوره قاعدگی دچار کمبود مواد معدنی می شوند، از این رو نکته بسیار مهم این است که در دوران بارداری مواد معدنی به بدن بازگردانده شود.کینوا همه آمینواسید های ضروری مورد نیاز زنان باردار را دارا می باشد. در مقایسه با گوشت، سویا و لوبیا، کینوا یک پروتئین کامل است و غنی از فیبر و آهن می باشد.

    در دوران بارداری بدن برای بهبود رشد کودک خون زیادی تولید می کند. اگر آهن کافی یا مواد مغذی دیگر به بدن نرسد، بدن قادر به تولید گلبول های قرمز نخواهد بود.هر چند در دوران بارداری داشتن کم خونی خفیف طبیعی است ولی، شاید در اثر کاهش آهن یا ویتامین بدن دچار کم خونی بسیار شدید شود به همین دلیل مصرف کینوا بسیار توصیه می شود.کمبود پروتئین با تداخل چرخه قاعدگی و باروری در ارتباط است.بنابراین بسیاری از متخصصان باروری، کینوا را به دلیل داشتن پروتئین بالا توصیه می کنند.با مصرف کینوا در دوران بارداری می توانید پروتئین کافی را دریافت کنید. کینوا در مقایسه با گوشت و سویا منبع غنی از پروتئین است، زیرا تمامی آمینواسیدهای ضروری را دارد.

                              کینوا سه رنگ ارگانیککینوا سفید ارگانیک

    آشپزی با کینوا

    صبحانه با کینوا

    کینوا را پخته و با شیر یا آب یا آب میوه انواع صبحانه های پروتئینی را تهیه فرمایید.صبحانه کینوا سرشار از فیبر،منیزیم،پتاسیم و آهن است و مدت زمان طولانی شما را سیر نگه می دارد و همچنین می توانید به جای پختن کینوا از کینوا پرک آماده مصرف فوری که پخته شده است استفاده نمایید.

    طرز تهیه سالاد با کینوا

    یک فنجان کینوا را با دو فنجان آب به مدت پانزده دقیقه بپزید تا آب آن کاملا جذب شود؛پس از آنکه کینوا خنک شد می توانید از آن در تهیه انواع سالاد کینوا استفاده کنید.

    سوپ کینوا

    با استفاده از انواع کینوا سفید یا کینوا رنگی،می توانید انواع سوپ کینوا را در مدت زمان کوتاهی تهیه فرمایید.در واقع با کینوا می توان انواع سوپ های رژیمی و پروتئینی را تهیه کرد.

    پلو با کینوا

    پختن کینوا بسیار آسان بوده و در مدت زمان کوتاهی همانند برنج دم می شود.همچنین کینوا را می توانید با برنج به نسبت مساوی مخلوط و دم کنید.کینوا بهترین جایگزین برنج بوده و با آن می توان انواع غذاهای پلویی را با سبزی یا عدس تهیه کرد.

    کوکوی کینوا

    تهیه کوکوی کینوا کار آسانی است و کافی است به دلخواه مقداری کینوا پخته شده را در مخلوط کوکوی مورد علاقه تان ریخته و کوکو را بپزید.

    طرز تهیه کتلت با کینوا

    شما می توانید در تهیه انواع کتلت مقداری کینوا پخته شده را به مواد اضافه کرده و کتلت را بر روی گاز یا در فر پخته و نوش جان فرمایید.

    ارزش غذایی کینوا

    کالری کینوا خام

    کالری هر ۱۰۰ گرم کینوا خام معادل ۳۸۰ می باشد و یک فنجان کینوا پخته شده فقط ۱۷۰ کالری دارد.کینوا دارای ارزش غذایی بالایی است و هر ۱۰۰ گرم کینوا حاوی ۱۴ گرم پروتئین،۶ گرم فیبر،۹ میلی گرم آهن،۶۵ گرم کلسیم،۲۰۰ میلی گرم منیزیم،۵۶۳ میلی گرم پتاسیم و ۸.۵ میکرو گرم سلنیوم می باشد.

    طرز تهیه انواع غذا با کینوا

    کینوا را از کجا تهیه کنیم؟

    کینوا ارگانیک را می توانید با مراجعه به وب سایت oabshop.ir تهیه کرده و برای اطلاعات بیشتر با شماره ۸۸۳۴۳۴۹۰ تماس بگیرید.

    عضو اینستاگرام ما شوید (oab_food) و اخبار تحقیقات پزشکی روز جهان را دریافت کنید.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *