خواص جعفری

مطلب را به اشتراک بگذارید

خواص جعفری

جعفری یکی از گیاهان متعلق به تیره چتریان از گیاهان دولپه است. این گیاه به حالت وحشی در اکثر نواحی جنوب شرقی اروپا و شمال افریقا، آسیا و ایران می روید و بعلاوه در نواحی مختلف پرورش می یابد.
طعم و مزه جعفری باعث شده است که این سبزی به عنوان یکی از سبزی های محبوب مردم شمرده شود؛ اما با این که این سبزی بسیار مغذی است و برای سلامتی مفید است، از آن بیشتر برای تزیین غذاهای مختلف استفاده می شود.
میوه این گیاه دارای مواد روغنی، آلورون، تانن، یک ماده ملون به رنگ زرد، یک گلوکوزید سمی به نام آپیئین واسانس است. اسانس آن که از گرد میوه جعفری به وسیله تاثیر بخار آب به دست می آید، مایعی بی رنگ است. این اسانس شامل ترکیبات مهمی از جمله میریستیسین، لیمونن وآلفاتوژن است.
تحقیقات نشان داده است که روغن های فرار موجود در جعفری مخصوصا میریستیسین، از شکل گیری و تشکیل تومورها (مخصوصا تومورهای ریه) جلوگیری می کنند. از دیگر فعالیت این ترکیبات این است که به خنثی کردن انواع مواد سرطان زا مانند بنزوپیرن های موجود در دود سیگار و دود ناشی از ذغال چوب کمک می کند.
دومین جزء مهم جعفری، فلاوونوئیدها هستند. از ترکیبات مهم این گروه که در جعفری یافت می شود، می توان به آپیئین، آپیجنین، کریسواریولوتئولین اشاره کرد. فلاوونوئیدهای موجود در جعفری، رادیکال های آزاد را خنثی می کنند و از تخریب سلولی جلوگیری می کنند. به همین علت عصاره غلیظ جعفری به عنوان یک ماده آنتی اکسیدان شناخته می شود.
در ۱۰۰ گرم برگ جعفری ۸۵ گرم آب، ۵/۳ گرم پروتئین، ۶/۰ گرم مواد چرب، ۷ گرم مواد نشاسته ای، ۲۰۰ میلی گرم کلسیم، ۶۵ میلی گرم فسفر، ۲/۶ میلی گرم آهن، ۲۵ میلی گرم سدیم، ۷۲۵ میلی گرم پتاسیم، ۸۵۰۰ واحد بین المللی ویتامین ب۲ ، ۱/۲ میلی گرم ویتامین ب۳ ، ۱۷۰ میلی گرم ویتامین ث وجود دارد.
جعفری همچنین حاوی اسید فولیک، ویتامین کا و آهن نیز هست.

 

 

از خواص جعفری می توان به موارد زیر اشاره نمود :
۱- برای رفع لکه ها وجوش های صورت، دم کرده جعفری را روی پوست بمالید.
۲- از آنجایی که جعفری ویتامین ث، آهن و اسید فولیک دارد، می تواند به درمان کم خونی ناشی از فقر آهن کمک زیادی کند.
۳- برای روشن شدن رنگ پوست ، مقداری جعفری را در نیم لیتر آب به مدت ۵ دقیقه بجوشانید و صبح وشب صورت خود را با آن بشویید، بعد از یک هفته پوست شما روشن می شود.
۴- ریشه جعفری نیز اشتها آور است و سنگ کلیه را دفع می کند.
۵- جعفری برای پیشگیری از سرطان ها مخصوصا سرطان روده و سرطان دهانه رحم در زنان بسیار مفید است.
۶- دم کرده برگ جعفری برای بواسیر و سنگ کلیه مفید است.
۷- خوردن چای جعفری برای به هضم غذا کمک می کند.
۸- جعفری نفس را خوشبو می کند . می توانید بعد از خوردن سیر برای برطرف کردن بوی دهان، جعفری بجوید.
۹- برای درمان ضرب خوردگی وخون مردگی ، له شده برگ و ساقه جعفری را روی عضو ضرب دیده بگذارید.
۱۰- تخم جعفری نیز خواص فراوانی دارد. از جمله این که ضد نفخ شکم است. شریان ها و رگ ها را تمیز می کند و ادرار آور است.
توجه : مصرف جعفری برای دارندگان هر چهار گروه خون O A B AB سودمند است.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *