خواص انار

مطلب را به اشتراک بگذارید

خواص انار
انار منبع مهم آنتی‌اکسیدان‌ها، پتاسیم و ویتامین C است. در واقع آب انار یکی از غنی‌ترین منابع پلی‌فنل‌هاست که گروهی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی هستند. هدف آنتی‌اکسیدان‌ها، کند کردن یا جلوگیری از صدمه سلولی است که توسط علل مختلف استرس‌زا حادث می‌شوند، مانند مصرف سیگار و دخانیات، آلودگی هوا، استرس‌های روحی و سموم مختلفی که به صورت روزمره خواسته و ناخواسته با آنها مواجه هستیم. آب انار همچنین حاوی مواد مفید دیگری مانند تانن و آنتوسیانین است و در ضمن مقادیر قابل توجهی فیبر، نیاسین و پتاسیم دارد.
قدرت آنتی‌اکسیدانی آب انار را تا ۳ برابر میزان آنتی‌اکسیدان موجود در چای سبز ذکر کرده‌اند. میوه‌های دیگری که منابع خوب آنتی‌اکسیدان هستند و مصرف آنها را همواره توصیه می‌کنیم، عبارت‌اند از شاه‌توت، زغال‌اخته، پرتقال، سیب و انگور. شاید شما هم از پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها شنیده‌اید که انار میوه‌ای خون‌ساز و تصفیه‌کننده است. واقعیت این است که کاملا حق با آنهاست. انار تشکیل پلاک‌های عروقی را تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد و میزان نیتریک اکسید بدن را نیز افزایش می‌دهد. کاهش فشار سیستولیک و کلسترول بد نیز از دیگر خواص انار می‌باشد. پس مصرف انار برای بیماران قلبی عروقی می‌تواند بسیار مفید باشد. از طرف دیگر انار به واسطه داشتن مواد آنتی‌اکسیدانی و الاژیک اسید از بروز سرطان جلوگیری کرده و رشد تومورهای سرطانی مانند سرطان پوست و پروستات را کند می‌کند. پس خاصیت مهم دیگر انار خواص ضدسرطانی آن است.
انار و ویتامین پوست
متخصصان پوست و مو علاقه خاصی به توصیه به مصرف ویتامین C دارند زیرا مصرف ویتامین C چه به صورت خوراکی و چه موضعی برای پوست فواید زیادی دارد. مثلا ویتامین C موضعی می‌تواند در مقابله با آثار مضر نورخورشید روی پوست موثر باشد. مصرف یک انار معمولی می‌تواند ۴۰ درصد نیاز روزانه به ویتامین C را تامین کند. همچنین انار منبع خوبی از اسیدفولیک، پتاسیم و آهن بوده، مصرف آن را برای بیماران مبتلا به کم‌خونی به خصوص بانوان توصیه می‌کنیم.
یکی از علل مهم مشکلات پوست، مو و ناخن در خانم‌ها کم‌خونی فقر آهن است. می‌توان گفت که شایع‌ترین علت ریزش مو در خانم‌ها، فقر آهن است و بانوان باید به مساله کمبود ذخایر آهن بدن و کم‌خونی بسیار حساس بوده و همواره درصدد رفع آن برآیند. به هر حال فواید دارویی انار توسط پزشکان مورد تایید قرار گرفته و در طب سنتی از آن به عنوان داروی ضدانگل، ضداسهال، تقویت‌کننده قلب، جمع‌کننده پوست (قابض) و برای درمان زخم‌های دهان، خون‌ریزی لثه، بواسیر و زخم‌معده استفاده می‌شود. گفته شده است که اگر برگ‌های له شده انار را روی پوست بگذارید خارش را از بین می‌برد.
همان‌طور که گفته شده تحقیقات بیانگر آن هستند که عصاره میوه انار ممکن است حاوی عامل موثری در برابر سرطان پوست باشد.
تحقیقات مشخص کرده‌اند که هر چه زنان بیشتر در خوردن این میوه بهشتی مداومت داشته باشند، باعث طول عمر آنها و حفظ طولانی‌مدت بدن آنها از بیماری‌هایی می‌شود که با افزایش سن به سراغ انسان می‌‌آید و این میوه شادابی و طراوت را برای زنان به ارمغان می‌آورد. انار خانم‌‌ها را در سن یائسگی از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، پوکی استخوان و سرطان پستان مصون می‌دارد. مصرف منظم عصاره انار که حاوی روغن دانه انار باشد، می‌تواند از مشکلات یائسگی مانند پوکی استخوان، در زنان جلوگیری ‌کند.
مطالعات نشان داده‌اند که با مصرف رژیم‌های غنی از پلی‌فنول‌ها، خطر ابتلا به سرطان که امروزه در جهان بسیار شایع شده است، کاهش می‌یابد و انار به میزان فراوانی حاوی پلی‌فنول است. آب انار در مردان نیز فواید زیادی دارد. از جمله می‌تواند پیشگیری کننده از سرطان پروستات و کاهش‌دهنده سیر این سرطان شایع مردانه باشد. به هر حال آب انار به داشتن آثار ضدالتهابی و میزان بالای مواد ‌آنتی‌اکسیدان‌ آن مشهور است. یک نکته را خانم‌‌ها نباید فراموش کنند و آن این است که اگر مبتلا به کم‌خونی فقر آهن هستند باید از قرص‌های آهن برای درمان استفاده کنند و هیچ میوه‌ای حتی انار حاوی مقادیر کافی آهن نیست و لذا هر چند معروف است که انار خون‌ساز است اما نمی‌تواند برطرف کننده کم‌خونی فقر آهن باشد. در مقایسه انار شیرین و ترش باید گفت که به‌طور کلی انار ترش برای سلامت پوست بسیار نافع است.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

رایس کیک چند غله

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *