خواص اسفناج

مطلب را به اشتراک بگذارید

خواص اسفناج

اسفناج منبع غنی از ویتامین های C، B، A و آهن و پتاسیم است. طبیعت آن خنک بوده و برای پایین آوردن تب مفید است. بیمارانی که ورم روده مبتلا هستند، می توانند برای درمان از برگ های سبز اسفناج استفاده کنند.
 
اسفناج از نظر داشتن ویتامین b3 بسیار غنی است، بنابراین داروی مهمی برای برطرف کردن بیماری پلاگر است. پلاگر یک نوع بیماری است که به علت کمبود ویتامین b3 در بدن به وجود می آید و نشانه های آن شامل: ضعف بدن، تشنج، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن است.
 
اسفناج مقدار زیادی آهن، کلسیم، سدیم، پتاسیم، ید، مس، منیزیم ، لسیتین ، کلروفیل ، کاروتن ، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک دارد و به علت داشتن منیزیم، جلوی پیشرفت سرطان را می گیرد.
 
اسفناج از نظر داشتن ویتامین b3 بسیار غنی است، بنابراین داروی مهمی برای برطرف کردن بیماری پلاگر است.
 
اسفناج ملین و ضد یبوست است و کسانی هم که از چاقی رنج می برند، می توانند برای لاغر شدن و کم کردن وزن ازآن استفاده نمایند. طب سنتی برای رفع سرفه های خشک ، برگ اسفناج پخته شده را به همراه جو پوست کنده و روغن بادام توصیه می کند. همچنین آش اسفناج با گشنیز برای درمان سردردهای ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارش مفید است.
 
خوردن اسفناج از ابتلا به سرطان پیشگیری می کند و به ویژه در پیشگیری از سرطان روده بزرگ، معده، پروستات، حنجره و رحم موثر است. این گیاه خوش طعم که با آن می توان انواع غذاها را پخت، بهترین دارو برای کسانی است که به کم خونی مبتلا هستند.
 
اسفناج مانند جارو، روده بزرگ را تمیز می کند و ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد. این گیاه در تقویت اعصاب ، رفع آسم و گرفتگی صدا معجزه می کند.
 
اسفناج به علت داشتن اگزالات برای بیماریهای مبتلا به ورم مفاصل و سنگ های کلیه و مثانه مناسب نیست. در ضمن کسانی که سرد مزاج هستند باید اسفناج را با ادویه گرم مانند زنجبیل و هل میل کنند.
 
خواص غذایی و سلامتی اسفناج :
برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران کمی سرد است و برخی عقیده دارند که متعادل است، یعنی نه سرد است و نه گرم.
۱) برگ اسفناج منبع غنی ویتامین a ، b3 ، c و آهن و پتاسیم می باشد.
۲) بدن را قلیایی می کند.
۳) خنک کننده است و برای پایین آوردن تب مفید است.
۴) ورم روده کوچک را رفع می کند.
۵) برای ورم ریه مفید است.
۶) ملین است و یبوست را برطرف می کند.
۷) برای لاغر شدن و کم کردن وزن مفید است.
۸) اسفناج به دلیل داشتن ماده ای بنام اسپیناسین، هضم غذا را تسریع می کند. این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن می شود.
۹) خوردن اسفناج پخته یا بورانی در رفع تشنگی موثر است.
۱۰) غرغره آب خام یا پخته ی اسفناج، برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است.
۱۱) برای رفع سرفه های خشک ،برگ اسفناج را با جو پوست کنده و روغن بادام بپزید و بخورید.
۱۲) آش اسفناج با گشنیز ، برای سردردهایی که ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارش است، مفید می باشد.
۱۳) اگر آش اسفناج را با آب لیمو و سماق یا آب غوره بخورید، سردردهای ناشی از اختلال کیسه صفرا را برطرف می کند.
۱۴) خوردن اسفناج از سرطان جلوگیری می کند، مخصوصا در افرادی که به مصرف الکل و سیگار عادت دارند.
۱۵) تحقیقات دانشمندان نشان داده است که اسفناج در پیشگیری از سرطان روده بزرگ، معده، پروستات، حنجره و رحم موثر است.
۱۶) اسفناج، کلسترول خون را پایین می آورد.
۱۷) بهترین دارو برای کسانی است که مبتلا به کم خونی هستند.
۱۸) اسفناج مانند جارو، روده بزرگ را تمیز می کند.
۱۹) ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد.
۲۰) اسفناج، سبزی مفیدی برای تقویت اعصاب است.
۲۱) اسفناج پخته، برای رفع بیماری آسم و گرفتگی صدا بسیار موثر است.
۲۲) رماتیسم و نقرس را درمان می کند.
۲۳) برای زیاد کردن شیر در مادران شیرده موثر است.
۲۴) سابقا نوعی شربت از اسفناج تهیه می شد که در معالجه خونریزی ها و کم خونی از آن استفاده می کردند.
۲۵) تخم اسفناج ملین و خنک کننده است.
۲۶) تخم اسفناج برای برطرف کردن ورم کبد و یرقان مفید است.
۲۷) اسفناج، تعداد گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد.
۲۸) اسفناج ،چون دارای کلروفیل است، عضلات روده را تحریک کرده و تخلیه مدفوع را آسان می کند.
۲۹) اسفناج اسیدیته ی خون را کم می کند و عضلات و استخوان ها را تقویت می نماید.
۳۰) رعشه و بوی بد دهان را از بین می برد.
۳۱) قوت غذایی اسفناج از سایر سبزی ها بیشتر است، مشروط بر اینکه آب آن را دور نریزید و از ساقه های نازک و نورسته ی آن در سالاد استفاده کنید.
۳۲) باعث افزایش اشتها به خصوص در کودکان می شود.
۳۳) برای معالجه کک و مک، اسفناج را در روغن زیتون قرار دهید و بعد روی صورت بگذارید.
۳۴) اسفناج، تعداد گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد، بنابراین بهترین دارو برای افراد مبتلا به کم خونی است.
 
مضرات اسفناج :
اسفناج برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهای کلیه و مثانه مناسب نیست ضمنا آنهائیکه سرد مزاج هستند باید اسفناج را با ادویه گرم نظیر زنجبیل میل نمایند

توجه : مصرف اسفناج برای افراد مبتلا به کم کاری تیروئید مضر می باشد.توجه : مصرف اسفناج برای دارندگان گروه خونی  O و  A سودمند و برای دارندگان گروه خونی B و AB بی اثر است.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *