بیماری سلیاکی

مطلب را به اشتراک بگذارید

بیماری سلیاکی چیست؟
این بیماری گوارشی است که بر روی روده کوچک تاثیر مُخربی دارد. این بیماری میتواند به صورت ارثی به شخصی برسد و یا به صورت بیماری مزمن بروز کند. هنگامی که افراد دارای بیماری سلیاکی از مواد غذایی حاوی گلوتن استفاده می کنند، این امر موجب تحریک شدن سیستم دفاعی بدن آن ها می شود. در نتیجه پُرزهای داخل روده آسیب می بینند که باعث می شود مواد معدنی از روده عبور کنند ولی جذب بدن نشوند. این امر ممکن است در آخر موجب ایجاد بیماری دستگاه گوارشی و سوء تغذیه شود. جذب نشدن مواد معدنی می تواند عواقب جدی همراه داشته باشد. انواع مختلفی از بیماری سلیاکی وجود دارد. مانند: نوع کلاسیک (دستگاه گوارشی)، نوع غیر کلاسیک (روده) و نوع بی صدا. 

علائم:
علائم بیماری سلیاکی برای هر فرد به خصوص است می تواند یکی از علائم زیر باشد: اسهال، استفراغ، یبوست، نفخ، تهوع، سوزش پوست، خستگی مزمن، ضعف، گرفتگی عضلانی، تشنج یا حالت عصبی، کاهش وزن، درد مفاصل، سردرد، میگرن، مشکلات حافظه ای، اختلالات در سیستم ایمنی بدن و علائمی دیگر. جذب نشدن مواد معدنی از طریق بدن در زمان بروز بیماری سلیاکی می تواند برای سایر اندام های بدن بسیار خطرناک باشد.

درمان:
تنها درمان برای این بیماری پرهیز از مصرف خوراکی های گلوتن دار برای همیشه می باشد. 

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *