پودر ویتامین C و خواص آن.
با ما همراه باشید.
پودر ویتامین C با پوست پرتقال
پرتقال همانند دیگر مرکبات غنی از ویتامین C است. شاید تعجب کنید اگر بدانید که پوست پرتقال نیز غنی از فیبر و مواد مغذی است همانند ویتامین C، کلسیم، انواع ویتامین B ،A، فلاونوئید ها و پلی فنول ها است.
1 قاشق (6 گرم) پوست پرتقال 14 درصد از ویتامین C روزانه شما را تأمین می کند.
اما شاید مصرف پوست پرتقال خوشایند نباشد به همین دلیل روش تهیه پودر آن را در این متن ارائه می کنیم تا بتوانید براحتی در اسموتی ها، آبمیوه ها، چای، اوتمیل، ماست یا غلات بریزید و میل کنید.
توجه: سعی کنید از پرتقال ارگانیک استفاده کنید زیرا آفت کش ها روی پوست میوه هستند و شست و شوی ساده، توکسین ها را از بین نمی برد.
پودر ویتامین C:
مواد لازم:
4 تا 8 عدد پرتقال رابشویید و خشک کنید
اختیاری: مخلوط کن، عذاساز یا آسیاب ، اجاق گاز یا آبگیر
روش تهیه :
پرتقال ها را به خوبی بشوئید تا آلودگی ها پاک شوند و خشک کنید.
سپس پوست آن را بکنید.
پودر ویتامین C
خشک کردن پوست:
میوه خشک کن: آن را روی کمترین درجه 100 تا 105 درجه تنظیم کنید . 12 تا 24 ساعت طول می کشد.
فر: پوست پرتقال را روی ورقه های پخت و پز بچینید و تا 200 درجه فارنهایت (93 درجه سانتی گراد) بگذارید تا خشک و ترد شوند اما پس از نیم ساعت چک کنید که نسوزد.
خشک کردن به روش طبیعی: می توانید پوست پرتقال ها را در جایی گرم و خشک روز ها بگزارید تا کاملا خشک شوند.
پس از اینکه خشک شدند، با آسیاب یا خرد کن پودر کنید. پودر را می توانید در یک شیشه یا ظرف در بسته نگهداری کنید. سعی کنید فضای خالی کمی در ظرف یا شیشه باقی بماند زیرا زود اکسید یا فاسد می شود.
پس می توانید به مدت یک سال هم در یخچال نگه داری کنید.
روش تهیه اسموتی با دانه چیا و پودر ویتامین C:
مواد لازم:
½ فنجان تکه های آناناس منجمد
¾ فنجان سبزی اسفناج ( یا کیل)
1 فنجان آب پرتقال طبیعی یا منجمد
1 فنجان آب یخ
1 قاشق غذاخوری دانه چیا
1 قاشق غذا خوری پودر ویتامین C
1.5 تا2.5 قاشق غذاخوری در صورت دلخواه شیرین کننده یا شربت افرا
طرز تهیه:
به مدت5 دقیقه دانه چیا را در آب بخیسانید.
سپس تمام مواد را با هم در مخلوط کن بریزید و ترکیب کنید.
سرد سرو کنید. نوش جان!
خواص:
مطالعات نشان می دهند که پوست پرتقال با داشتن ویتامین C و فیبر سلامت قلب و گوارش را بهبود می بخشد و بدن را از ابتلا به برخی از سرطان ها حفظ می کند.
همچنین غنی از پلی فنول ها است که از بیماری های مزمن پیشگیری و مدیریت می کند از جمله دیابت نوع 2، چاقی و آلزایمر.
مطالعات نشان می دهند که درصد محتوای پلی فنول های موجود در پوست پرتقال بیشتر از میوه آن است.
منابع:
zerowastecalifornia.org/2020/04/10/diyvitamincpowder
healthline.com/nutrition/can-you-eat-orange-peels#bottom-line